2016-03-11 12:20:46• hírek • Kocsis Zoltán

Közel tízezer csemetét ültetnek el a következő egy hónapban

Kilenc településen közel tízezer facsemetét ültetnek el a következő hónapban Szatmár megyében, számolt be a tervekről a Szatmár megyei Környezetvédelmi Ügynökség. A tavalyi évhez hasonlóan több egykori szeméttelep helyére is kisebb ligeteket telepítenek.

Az erdők hava keretén belül március 15. és április 15. között 8700 fehér akácot, 600 hársfát, 64 nyárfát és több kőrisfát ültetnek el megyeszerte az ügynökség önkéntesei, az érintett önkormányzatok szociális munkásai, a helyi iskolák gyerekei.

A faültetési akció nemzeti ünnepünk napján, március 15-én Szamosdobon kezdődik, ahol kétezer fehér akácot ültetnek az egykori szeméttelep helyére.

Még ugyanazon a napon 13.00 órai kezdettel több kőrist ültetnek Szatmárnémeti 17-es lakótelepének Ion Vidu utcában található parkjában. A 90-es évek elején ott működő, formája miatt UFÓ-ra emlékeztető kocsma miatt UFO-parknak nevezett terület nagy népszerűségnek örvend, szabadtéri fitneszgépek is vannak rajta - árnyék viszont annál kevesebb.

Március 19-én Dobrácsapátiban 64 nyárfával telepítenek be egy ár területet. Az új liget nevéről az ültetésben részt vevő gyerekek dönthetnek, akik között versenyt szerveznek a legtalálóbb név megalkotásáról.

A tavalyi évben a környezetvédelmi ügynökség több ezer csemetét ültetett az egykori szeméttelepek helyére, ennek hatására idén Mezőfény, Csomaköz, Kálmánd, Krasznabéltek, Érendréd és Börvely önkormányzata érdeklődött a telepítés folytatásának lehetőségéről. A hat község egykori szeméttelepeire 6700 fehér akácot és 600 hársot ültetnek az erdők hava egy hónapja alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: