2013-01-23 17:24:58• hírek • Szatmar.ro

Közel százan lépnek pástra a Szatmárnémeti Kupán

Január 26-27-én, szombaton és vasárnap kerül sor Szatmár megye legrangosabb sporteseményére, az immár a harmadik kiírását megélő Szatmárnémeti Kupa elnevezésű kadett tőrversenyre.

Az esemény rangját az adja, hogy a verseny a tőröző lányok európai körversenyének egyik állomáshelye Varsó, Pisa, Krakkó, Poznań, Rejkjavik, Berlin, London, Pozsony, Budapest és Göteborg mellett. A Szatmárnémeti Kupa presztízse egyre növekvőben van, jelzi ezt az is, hogy idén 15 ország - premierként többek között Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok - 98 sportolója lép majd pástra.

A Sportklubot hat tőröző, Varga Anett, Erdei Réka, Haidu Adriana, Lazin Alexandra, Aldea Rebeca, Pótor Andrea képviseli majd, ők valamennyien Lengyel Éva, File Attila, Simona Surducan, Izsáki Arnold és Dan Suta tanítványai. „A sportágban évről évre ez a legfontosabb verseny Romániában, és egyre nagyobb mezőny gyűl össze. Eddig az idény neveztek a legtöbben. Ugyanakkor az utolsó fontos viadal a közelgő Európa-bajnokság előtt is. Remélem, hogy most is jól szervezőnek bizonyulunk", mondta el utóbbi a szerda délelőtti sajtótájékoztatón.

A médiával való találkozón jelen volt Petre Ducu, a román női kadett válogatott és a Steaua edzője, akinek ötletére megszületett a verseny. „A tőrvívásnak az országban Bukarest és Szatmárnémeti a központja, és nagyon örülünk annak, hogy az itteni viadal évről-évre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egy hónap múlva Budepesten kadett és junior Európa-bajnokság lesz, ezért a szatmári viadal nagyszerű alkalom arra, hogy felmérjük, hol tartunk. Népes és erős csapattal érkeznek a magyarok, az oroszok, fehéroroszok és az ukránok is, de remélem, most végre román tőröző nyeri meg a versenyt", mondta a szakember.

A sajtótájékoztatón jelen volt még a korábbi Európa-bajnok Stahl Krisztina valamint Marcel Tarta, a Sportklub elnöke, aki elmondta: a Csipler Sándor Vívóterem mellett a Ioan Slavici Főgimnázium is otthont ad majd a mérkőzéseknek.

A lányok egyéni versenye mellett megrendezik a csapatversenyt illetve a fiúk is pástra lépnek, ez azonban nem része az európai körversenynek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: