2012-09-10 15:55:47• hírek • Póti Orsolya

Közel ötvenezer személy részesül élelmiszersegélyben

Szatmár megyébe is folyamatosan érkeznek az élelmiszerek a PEAD 2012-es elnevezésű európai uniós segélyprogram keretében. A decebali raktárba eddig 172 tonna búzaliszt érkezett - tudtuk meg Tuns Vasiletől, a Szatmár Megyei Tanács munkatársától.

Idén is élelmiszercsomagot osztanak az Unió leginkább rászoruló személyei számára a PEAD 2012 elnevezésű program keretében. Az előző évhez hasonlóan, most is a 400 lej alatti jövedelemmel rendelkezők, a fogyatékkal élők és a munkanélküli-segélyre jogosultak igényelhetnek csomagot.

Az élelmiszereket augusztus 28-tól a Szatmár megyei raktárba is elhelyezik, de ezek nagy része csak a következő hónapban érkezik meg. Eddig 172 tonna liszt és 44 tonna rizs van a raktárban, de érkezett még egy adag keksz és konzervféle is - mondta el Tuns Vasile a Szatmár.ro-nak.

A Szatmár Megyei Tanács munkatársa ugyanakkor azt is elmondta: megyénkben 9167 fogyatékkal élő, 12.220 szociális segélyre jogosult, 22.99 nyugdíjas és 6348 munkanélküli kap élelmiszer támogatást, azaz összesen 49.834 személy.

A rászorulók több mint tíz fajta élelmiszert vehetnek át: búzalisztet, rizst, száraztésztát, kekszet, napraforgóolajat, zöldborsókonzervet, száraz paszulyt, paradicsomlevet, paradicsomszószt és cukrot. A kukoricaliszt licitje ugyan még hátra van, de ebből a termékből is jut a rászorulóknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: