2019-08-07 07:49:20• hírek • Bede Emőke

Közel ötvenen iratkoztak be az AJOFM új tanfolyamaira

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség, azaz az AJOFM legfrissebb tájékoztatása szerint az augusztusban megszervezésre kerülő képzésekre 47 személy jelentkezett.

Az augusztusban megszervezésre kerülő kertgazdálkodási képzésre összesen 17, az építőipari szakmunkás-képzésre 14 személy jelentkezett, de a román nyelvtanfolyamra is nagy igény volt, erre összesen 16-an iratkoztak be. A képzéseken azon álláskeresők vehetnek egyébként részt, akik már kapcsolatban állnak az ügynökséggel, sőt, már részt is vettek egy tájékoztatón vagy egy szakmai tanácsadáson. Ennek a feltételnek teljesülnie kell, ezen felül azonban a részvétel ingyenes mindenki számára.


Simona Dersidan, az AJOFM vezetője korábban arról az ördögi körről számolt be, hogy bár sok a betöltetlen állás a megyében, mégis nehéz ezekre a helyekre alkalmas munkaerőt találni. Ennek fő oka abban keresendő, hogy az ügynökség adatbázisában nyilvántartott álláskeresők több mint fele vagy egyáltalán nem járt iskolába, vagy éppen csak belekóstolt az elemi szintű képzésbe, a román nyelvvel pedig komoly gondjaik vannak. Rájuk nézve sajnálatos tény, hogy az ügynökség által indított tanfolyamokon sem tudnak részt venni alacsony iskolázottságuk miatt, illetve egy állásinterjún sem tudnak jól teljesíteni a nyelvi akadályok miatt. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: