2016-06-03 13:48:58• hírek • Kocsis Zoltán

Közel öt millióba kerülnek a választások

A vasárnap soron következő helyhatósági választások megszervezése mindent figyelembe véve 4,669 millió lejbe kerül, csak Szatmár megyében, derült ki a prefektusi hivatal péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

A legtöbbet, szám szerint 3,87 millió lejt a szavazósbiztosoknak fizetnek majd ki, derült ki a beszámolóból. További 570.000 lejt emésztenek fel a különböző anyagi kiadások, míg a szavazólapok elkészítése 228.000 lejbe került.

Szatmár megyében 317.460 személyt várnak az urnák elé, számukra összesen 1.049.598 darab szavazólapot nyomtattak, amik pénteken és szombaton jutnak el a szavazóházakhoz. Utóbbiból összesen 334 van megyeszerte. Utolsó érdekességként megemlítjük, a szavazáshoz szükséges pecsétből 1670 készült.

„Ebből is látszik, hogy jelentős anyagi ráfordítás szükséges a választások megszervezéséhez. Tekintve, hogy a mi pénzünkről van szó, talán már csak ebből a megfontolásból is el kell mennünk szavazni", közelítette meg a választáson való részvétel fontosságát egy meglehetősen eredeti szempontból Radu Bud prefektus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: