2012-03-10 14:41:39• hírek • Póti Orsolya

Közel nyolcvan diák szavalt hazafias verseket

Első alkalommal került megrendezésre a Hazafias Versek Versmondó Versenye Szatmárnémetiben. A március 10-i vetélkedőnek a Református Gimnázium díszterme adott otthont, ahol közel nyolcvan diák mérkőzött meg két kategóriában. 

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Szatmár Megyei Főtanfelügyelőség szervezésében Hazafias Versek Versmondó Versenyére került sor a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében március 10-én, délelőtt 10 órától.

A rendezvény első alkalommal került megrendezésre, és lehetőséget nyújtott azoknak, akik a magyarok nemzeti ünnepe alkalmából szeretnének jobban elmerülni az emlékezésben, és szeretnének ily módon tisztelegni az 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtt.

A vetélkedőn közel nyolcvan fiatal mérkőzött meg két kategóriában, V-VIII. osztályosok, valamint IX-XII. osztályosok kategóriájában. A produkciókat egy öt tagból álló zsűri értékelte. Mindkét kategória első három helyezettje értékes könyvvásárlási utalványban részesült, és a LiterArt Egyesület, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács különdíjai is méltó gazdára leltek.

Az V-VIII. osztályos kategória díjazottjai:

I. hely: Gergely Noémi
II. hely: Süveg Attila
III. hely: Maskulik Dávid

A LiterArt Egyesület díja: Telegdy Áron
A Polgármesteri Hivatal díja: Jánosi Abigél
A Megyei Tanács díja: Ary Dalma

A IX-XII. osztályos kategória díjazottjai:


I. díj: Diószegi Dalma
II. díj: Rózsa Molnár Henrietta
III. díj: Vajas Petra

A LiterArt Egyesület díja: Kiss Melinda
A Polgármesteri Hivatal díja: Kerekes Szabina
A Megyei Tanács díja: Berki Ádám

A legügyesebb diákok az RMDSZ által szervezett ünnepségen is elszavalják majd verseiket március 15-én, az István téri Petőfi szobornál. Gratulálunk a győztes diákoknak!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: