2012-09-22 13:31:23• hírek • Kocsis Zoltán

Közel négyszáz szabad munkahely a megyében

Mint mindig, most is a textilipar viszi a prímet, ám hat felsőfokú végzettséggel rendelkező személy is kerestetik.

Közel négyszáz szabad munkahely vár betöltésre Szatmár megyében. Mint hétről hétre mindig, ezúttal is a textiliparban van a legnagyobb munkaerőhiány, derült ki a Megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség legfrissebb tájékoztatásából.

Az 388 Szatmár megyei szabad munkahely közül alig négy, ami nem a megyeközponthoz köthető: Nagykárolyban egy autószerelőt és egy autófestőt, Avasfelsőfaluban pedig egy takarítónőt és egy állatgongozót alkalmaznának. A szatmárnémeti betöltetlen munkahelyek közül hat esetben kérnek felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot, húsz esetben pedig semmiféle képzettségre sincs szükség.

Mint hétről hétre mindig, ezúttal is elsősorban a textilipar kínál munkalehetőséget: közel 250 varrónőt, szabót keresnek. Nagy számú, szám szerint húsz cipőkészítőt is alkalmaznának Szatmárnémetiben, de keresnek tizenöt biztosítási ügynököt, tíz villanyszerelőt és tizenhárom asztalost is.

A keresleti paletta ezúttal is igen bő, az ügynökség tájékoztatása szerint alkalmaznának többek között ingatlanügynököt (kettőt), bárost (2), péket (3), könyvelőt, főkönyvelőt (2), előkönyvelőt, eladási ügynököt, lakatost, autószerelőt (2), őrt, kamionsofőrt, hegesztőt, bolti eladót (5), kőművest (2), szobafestőt (2)...

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: