2011-01-27 15:06:05• hírek • Szatmár.ro

Kisállatkiállítás, 2011

Csütörtök délben nyílt meg az idei Szatmár Megyei Kisállatkiállítás.

Úgy tűnik, gazdasági válság ide vagy oda, mindig lesznek olyanok, akik a különleges nyulakban, szárnyasokban élik ki gyűjtőszenvedélyüket, ezek tenyésztésére fordítják szabadidejük nagy részét. A portálunk által megkérdezett nyulászok, galambászok és tyúktenyésztők egyetértettek abban: nemhogy csökkent volna, de még nőtt is a kisállattartók száma a megyében.

Márpedig nem olcsó mulatság ez a szenvedély. Egy valamire való, versenyképes nyúl 100-150 euróba kerül, a galambok középára 70-80 euró között mozog, egy fajtatiszta tyúkot 150 lejért lehet megvásárolni. Az idei kisállatkiállításon 67 nyulat, 350 galambot és 140 tyúkot mutattak be, és mutatnak be a hét végéig a kíváncsiskodók számára. A „nyúlrészleg" korelnöke, az 50 éve ezt a hobbit űző Nagy Zoltán szerint továbbra is az órisábelgák a legnépszerűbbek, de a rex nyulak is „feljövőben" vannak - ezek érdekessége, hogy egyetlen négyzetcentiméter bőrön 22 000 szál szőr található.

A galambok sorában mi is lehetett volna a helyi „sztár", mint a szatmári babos, amelyet Juhos  Bertalan tenyésztett ki újra. Az őshonos szatmári fajtának a hivatalos bejegyeztetésére az idén nagy esély van - mondta el a tenyésztő. A verseny idei újonca a kínai sirályka. A tyúkok között az orpington vitte a prímet, de az erdélyi kopasznyakú iránt is nagy volt az érdeklődés. A német tollaslábút első alkalommal mutatta be Szatmárnémetiben egy magyarországi tenyésztő.

Az idei kisállatkiállítást csütörtökön, 18 óráig, pénteken és szombaton 9-18 óra, vasárnap 9-15 óra között lehet megtekinteni, felnőtteknek 5 lejért, gyerekeknek 3 lejért, csoportos látogatóknak személyenként 2 lejért. Vasárnap délelőtt a szokásos kisállatbörzét is megtartják, így aki kedvet kap a kis kedvencek tenyésztéséhez, az be is szerezheti a „kezdőkészletet".


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: