2013-11-27 20:22:11• hírek • Szatmar.ro

Közel négyszáz cselgáncsozó az Unio Kupán

Egy év kihagyás után november 30-án, szombaton ismét tatamira lépnek (nem csak) az ország ifjú dzsúdós palántái a tradicionális, immár 18. alkalommal kiírt Unio Kupán. A nagyszabású nemzetközi megmérettetésen az előzetes visszajelzések szerint közel négyszázan vesznek majd részt.

A sportlíceum Gyurkán György termében harmincan képviselik majd a szatmári színeket. A három korosztály - U9, U11, U13 - számára kiírt tornán összesen 22 romániai, magyarországi és lengyelországi klub versenyzői mérik majd össze tudásukat.

A kupa megszervezése kapcsán szerdán megtartott sajtótájékoztatón Gheorghe Istrauan, a klub elnöke köszönetet mondott a városi és megyei önkormányzatok vezetőinek, a szponzoroknak és a szülőknek, hisz mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy végül mégis meg tudják szervezni a megmérettetést. Ily módon a klubnak „csak" hétezer lejt kellett előteremteni.

„Végül mégiscsak sikerült megoldanunk a dolgokat, de a neheze még csak ezután jön. Ezen a versenyen többen indulnak, mint egy országos bajnokság döntő tornáján, ezért normális esetben két nap alatt kellene lebonyolítani. Mivel azonban más klubok sem állnak valami fényesen anyagilag, így egynapos lesz a kupa", jelentette ki Istrauan.

„„Nagy szükség van az ilyen megmérettetésekre, mert hiába vannak az edzések, a versenyek jelentik a későbbi eredményes pályafutás alapjait. A mostani felnőtt dzsúdósaink, mint például Sámel Lóránd, Şereş Cristian vagy a most Kolozsváron egyetemista Pándi Karola is gyerekkorban mindig indult az Unio Kupán, a külföldiek közül pedig elég megemlítenem az Ungvári testvéreket, Miklós és Attilát. Előbbi olimpia ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok, háromszoros Eb-ezüstérmes és háromszoros vb-bronzérmes. Ilyenkor sok kezdő cselgáncsozónknak ez az első versenye, ami egy hatalmas élményt jelent számukra, akárcsak a szülők, nagyszülők számára" - mondta Terely Mihály vezetőedző.

Istrauan balra, Terely jobbra

„A cselgáncs a klubnál évek óta szállítja a kiváló eredményeket, Terely irányítása alatt az esztendők során már több mint 200 érmet szereztek a versenyzőink az országos bajnokságokon, Balkán-bajnokságokon és Európa Kupákon, de a különböző hazai és külföldi versenyeken is számos alkalommal álltak fel a dobogóra" - jegyezte meg Istrăuan.

Az Unio az ország négy legeredményesebb cselgáncsműhelye között szerepel, ami egyértelműen Terely, Czerlau Doina és Ramona Igna munkáját dicséri.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: