2019-07-17 06:24:58• hírek • Bede Emőke

Közel négyszáz Szatmár megyei pedagógus versenyvizsgázik szerdán

Szerdán 10 órától tartják a tanári versenyvizsgát, amelyre országszerte 27.724 pedagógust várnak a 85 vizsgaközpontban. A jelentkezők közül 4740-en idei végzősök – közölte nemrégiben az oktatási minisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint országos szinten 4319, határozatlan időre szóló tanári állást hirdettek meg, ezek közül 3091-et városon, 1228-at vidéken. Szatmár megyében két vizsgaközpontot állítottak fel: az óvodai és elemi oktatásban dolgozni kívánó pedagógusokat a Grigore Moisil Általános Iskolába várják szerda délelőtt, az elméleti- és szakoktatás tanárai pedig a Mihai Eminescu Főgimnáziumban adhatnak számot tudásukról. A két helyszínre összesen 383 vizsgázót várnak.


A vizsgázóknak legkésőbb 9 óráig kell jelentkezniük a vizsgateremben, és a tételek kiosztásától számítva négy óra áll rendelkezésükre ezek kidolgozására. Az eredményeket július 23-án teszik közzé a tanfelügyelőségek székhelyén, valamint a http://titularizare.edu.ro honlapon. Az óvásokat ugyanaznap 21 óráig, illetve másnap 15 óráig lehet benyújtani, a végleges eredményeket július 30-án hozzák nyilvánosságra. A rendes tanári állás (titular) elnyeréséhez a vizsgázónak legalább 7-es jegyet kell kapnia mind az írásbeli, mind a gyakorlati próbán. A helyettes tanári állás megszerzéséhez legalább 5-ös osztályzatot kell elérnie a jelentkezőnek. A rendes tanári állások elosztására július 31-én kerül sor, a tanfelügyelőségek által szervezett nyilvános gyűlés keretében.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: