2011-10-24 12:51:28• hírek • Póti Orsolya

Közel négyezren vették át a segélycsomagokat

A Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti osztályának munkatársai lassan egy hónapja osztják ki az a segélyben részesülőknek az európai uniós segélycsomagokat. Eddig az erre jogosultak 60 százaléka, azaz mintegy 3.800 igénylő vette át a csomagot - tudtuk meg Cotan Iacob-tól, a SPAS munkatársától.

Szatmárnémetiben idén mintegy 7.076 személynek jár szociális segély, amelyből 3.061 személy nyugdíjas, 2.811 fogyatékossággal élő, 921 munkanélküli és 172 szociális segélyen élő. Az élelmiszercsomagokra jogosultak közül eddig mintegy 3.800 személy jelentkezett, azaz az érintettek 60 százaléka - mondta el Cotan Iacob a Szatmár.ro-nak.

Az Európai Unió által kibocsájtott idei segélycsomag összetétele kissé megváltozott, ezúttal 13 kilogramm lisztet, 9 kilogramm kukoricadarát, 1,6 kilogramm makarónit, 1 kilogramm kekszet, 8 kilogramm rizst és 1,5 kilogramm tejport osztanak ki egy személynek.

A támogatásra jogosultak listája nem módosult: továbbra is a munkanélküli segélyen levőknek, a súlyos fogyatékossággal élőknek, valamint a 400 lejnél kisebb jövedelemmel rendelkezőknek jár a segélycsomag.

Az érintettek továbbra is a 16-os lakónegyedben, a Brandusa utcán lévő Unicarm üzlet mellett vehetik át a csomagokat. A szociális közszolgálat munkatársai arról is gondoskodtak, hogy az igénylők könnyen megközelítsék ezt a helyet, a 13-as, a 6-os, valamint  az 1-es számú autóbuszokkal.

"Az élelmiszercsomag kizárólag az eredeti személyigazolvánnyal vehető át. A csomagot a jogosulton kívül más is átveheti, a jogosult és a saját személyigazolványa bemutatásával. Ha a segélyre jogosult időközben elhalálozott, a csomag kiváltható a halotti bizonyítvánnyal is." - nyilatkozta Cotan. 

A szociális osztály elsősorban arra kéri az igénylőket, hogy gondoskodjanak a nehéz - körülbelül 30 kilogrammos - csomagok elszállításáról.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: