2012-04-25 14:32:56• hírek • Kocsis Zoltán

Közel másfél ezer új munkahely létesül idén Szatmárnémetiben

Csütörtökön rendes havi ülését tartja Szatmárnémeti Városi Tanácsa, a határozati pontok között az egyik legfontosabb az Ipari Park beruházói körének bővítését érinti. Amennyiben a döntnökök áldásukat adják, akkor két cég, az Anvis Group és a Romania Trade and Invest kezdheti el az új telephelyek kialakítását.

Szerdai sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula polgármester örömtelinek nevezte, hogy miközben tavaly egész évben összesen két új befektető érkezett, idén már az év elején sikerült elérni ezt a számot. Sőt, nagy az esélye annak, hogy két héten belül egy harmadik beruházó is zöld jelzést kap. „Több jel mutat arra, hogy Észak-Nyugat Romániában, ha lassan is, de az ipari termelés elmozdult a holtpontról. Ez, ha enyhén is, de érződik a város legfőbb forrása, a fizetés után befizetett adók leltározásakor is", magyarázta a polgármester.

A két vállalkozás összesen 49.400 négyzetméternyi területet használ majd, a tervek szerint pedig első lépésben 150-200 munkahelyet teremt - cégenként. Mindkét gyár autóalkatrészeket állít majd elő.

Ezzel azonban még nem ért véget a jó hírek sora a munkavállalók számára. Az Ipari Parkban már évek óta jelen lévő Zollner és Casco is jelentős bővítéseket tervez az idei évre. Emellett a Draxlmaier tavaly novemberben, az Emil Boc akkori miniszterelnökkel való tárgyalások után jelentette be, hogy 2012-2013-ban 30 millió eurós beruházást hajt végre Szatmárnémetiben. Ez ezer új munkahelyet biztosít majd.

Mindez azt jelenti, hogy idén közel 1500 új munkahely jön létre Szatmárnémetiben, ez a szám pedig jövőre elérheti a kétezret. Ezzel Szatmár megyének minden esélye megvan arra, hogy az egy főre eső új befektetések összegének tekintetében az élvonalban maradjon Romániában: jelen pillanatban a 2-3. helyen állunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: