2016-01-29 19:37:42• hírek • Kocsis Zoltán

Megyei rendőrség: több mint 50 milliós költségvetés

Meghaladta az ötven millió lejt az az összeg, amit az állam 2015-ben a Szatmár Megyei Rendőrség működtetésére átutalt. Az intézmény több mint egy milliót fordított műemléképülete renoválására, de több járművet is vásárolt, derült ki az intézmény évértékelő jelentéséből.

Ezek szerint a tavalyi esztendőben a Szatmár Megyei Rendőrség 50,4 millió lejes állami költségvetésből gazdálkodhatott. Ebből az összegből az intézmény végre letudhatta valamennyi hátralékát és még beruházásokra is tellett. A beszámoló szerint az előző évben két furgont (107.000 lejért), három kazánt, öt golyóálló felszerelést, több számítógépet és egyéb elektronikai eszközöket vásároltak.

A megyei rendőrség gépkocsiparkja összesen 46 új járművel bővült. A megvásárolt két furgon mellett a közúti rendőrség hét Volkswagen Polót kapott és az országosan nagy port kavart, sziréna nélküli Dacia Loganokból is jutott 33 Szatmárnak.

Szintén jelentősebb összeget, összesen 1,3 millió lejt költött a rendőrség a Rákóczi (Mihai Viteazul) utcai épületének renoválására. Az 1910-ben épült, az Osztrák-Magyar Banknak, majd a Mezőgazdasági Banknak otthont adó épület esetében nem csak a homlokzatot sikerült újjávarázsolni, hanem a belsejében modern kriminalisztikai részleget is sikerült kialakítani.

A Szatmár Megyei Rendőrségnek - a beszámoló szerint - 724 alkalmazottja van - ebből 691 a rendőr. Közülük csak 67-en származnak Szatmár megye határain kívülről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: