2018-11-12 07:29:09• hírek • Bede Emőke

Közel kétszázan vettek részt a sportos gyalogláson

Az elmúlt hétvégén is kellemes napsütésnek örvendhettünk Szatmárnémetiben, a melengető napsugarak pedig sokakat csábítottak ki még egy kicsit a szabadba a tél beállta előtt.

Így nem is csoda, hogy ismét sikeres sportnapot szervezett a Cutezătorii Munților Ifjúsági, Turisztikai és Környezetvédelmi Egyesület. Ez már a második olyan alkalom volt, amikor közösségi sétára került sor városunkban, így sokaknak nem volt újdonság a szombati tevékenység. A megmozdulás lényege, hogy csoportban, a sima gyalogos tempónál gyorsabban és egy szokásos sétánál hosszabb távon mozogjanak együtt az emberek - az egészségük védelméért, a szabadidejüket közösségben, hasznosan eltöltve.
 

Mint azt már előre tudni lehetett, a kellemes délutáni program egy bemelegítéssel indult az Október 25. téren, majd ezt követően a résztvevők saját képességeikhez mérten választhattak két útvonal közül. A rövidebb táv két kilométer hosszú volt, ezt a kisgyerekes családoknak ajánlották, de akár ők is megpróbálkozhattak a hosszabb, 6 kilométeres sétaútvonallal. A sportos gyaloglás ez alkalommal közel 200 érdeklődőt, kicsiket és nagyokat csábított a szabad levegőre, a cél pedig ez alkalommal sem volt más, minthogy a  mozgásszegény életmód leküzdéséért és az egészség felé tegyen a közösség egy hatalmas lépést.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: