2019-06-03 12:43:39• hírek • Bede Emőke

Közel kétszáz résztvevővel és izgalmas versenyekkel rajtol el hamarosan a Szatmári Diáknapok

12 csapat, közel 160 versenyző, több mint 30 önkéntes és rengeteg izgalmas verseny – ezzel tér vissza 2019-ben a helyi középiskolások egyik kedvenc hétvégéje, a Szatmári Diáknapok. A rendezvény célja ebben az évben is változatlan: néhány nap erejéig összehozni a középiskolák legbelevalóbb arcait, hogy összemérjék rátermettségüket, ismerkedjenek és szórakozzanak is. A tét pedig nem kicsi, ugyanis a nyertes csapat tagjai ebben az évben Erdély egyik legjobb fesztiváljára, a Vibe-ra nyernek belépőket.

Évről-évre nagy népszerűségnek örvendenek a távoli nagyvárosokban szervezett diáknapok, ahová még a szatmári fiatalok is előszeretettel utaznak azért, hogy megmérettessék magukat a csoportfeladatokban és jól érezhessék magukat régi és új barátaik társaságában. Hogy mégse kelljen a szatmári diákoknak több száz kilométert utazniuk, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés csapata ebben az évben is mindent elkövet azért, hogy a város fiataljai anélkül élhessék át a pörgős, kreatív- és sportfeladatokkal tarkított eseménysorozatot, hogy el kellene hagyniuk Szatmárnémetit.
 

S hogy mennyire nagy igény van erre a szatmári diákság részéről, mi sem bizonyítja jobban, hogy idén közel 160-an döntöttek úgy, hogy részt vesznek a diáknapok versenyein. A startpisztoly ebben az évben június 5-én dördül el: a fiatalok az Iparosotthonban találkoznak majd, ahol a csapatbemutatkozások után a diákok kézhez kapják a következő napok eseményeit listázó programfüzetet is. Június 6-án a fiatalok pedig tényleg belecsapnak a lecsóba: elsőként egy minifutball bajnokságra kerül sor, majd egy közös villámcsődület, azaz flashmob után a verseny a focipályáról átkerül egy asztalra, ugyanis a csapatok sörpongban mérik össze tudásukat.



A június 7., azaz a péntek is főként a sportok jegyében telik majd. Elsőként lábteniszben, majd streetballban bizonyíthatnak a bátor jelentkezők, majd a pihenőben jöhet a kocsmakvíz és a krucsa bajnokság. Ezt követően a diákok a Just Dance nevű videójátéknak köszönhetően azt is megmutathatják, mennyire vannak otthon a táncparketten. A péntek esti hangulat felelőse pedig DJ Tőtöttcigi, a sajátságos, de a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő lemezlovas lesz. A szombati napon videójátékok és asztalitenisz kerül terítékre, majd vasárnap sor kerül a várva várt eredményhirdetésre is, azaz megtudjuk, hogy kik azok a szerencsések, akik már biztosan ott lesznek az idei Vibe Fesztiválon. Mindezek mellett azonban állandó programokkal is készülnek a szervezők: lesz városnéző túra és fotómaraton is, így a diáknapok résztvevői biztosan nem fognak unatkozni egy percig sem.
 

Június 6-án tehát indul a banzáj, de addig is keresd a Rókát. Hogy miféle Rókát? Hát a diáknapok arcát, ugyanis ahol a vörös ravaszdi megjelenik, ott további információkat is találsz a Szatmári Diáknapokról.


Az eseményt támogatja a Communitas Alapítvány, az RMDSZ, Szatmárnémeti Városi Tanácsa és a G.M. Zamfirescu Művelődési Központ.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: