2019-07-18 05:52:56• hírek • Bede Emőke

Közel kétszáz nagykárolyi nézővel rajtolt el a TIFF Karaván

Immár 10. alkalommal indult útjára az Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, azaz a Tiff karavánja, melynek első állomása a Szatmár megyei Nagykároly volt. A Károlyi-kastély kertjében közel kétszázan gyűltek össze, hogy közösen nézzék meg az első este filmjét.

Az első film, a Tudor Giurgiu által rendezett Parking vetítése szerda este, 21 óra 45 perckor kezdődött. „A történet valós eseményekből gyúrt cselekményének főszereplője Adrian, egy román vendégmunkás Spanyolországban a 2000-es évek elején, aki nyilván feketén, a hatóságok tekintetétől messze egy városszéli autópark őre Córdobában havi nyamvadt 300 euróért. Adrian unatkozik tehát, de a sors elviszi egy közeli tengerparti városkába, ahol találkozik a férjezett Mariával. Rögtön szügyig cuppanunk a románcba. Ismerkednek, kissé félszegen udvarolnak, persze titokban, de szerelmük erős, kibír szöktetést, nyomort, az autópark főnökének veszélyes játékait, szeszélyeket, mindent tehát, és hol lenyugodva, hol kissé felpörögve végig éberen tartja a néző figyelmét.” - olvasható a filmtett.ro által közzétett szinopszisban.


A nagykárolyi mozis élmények csütörtök este folytatódnak, amikor is a Lajkó - cigány az űrben kerül bemutatásra. „Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra.” - tudhatjuk meg a port.hu-ról. Aki tehát kíváncsi erre a furcsa, de kétségtelenül magával ragadó hangulatú filmre, az csütörtökön 21 óra 45 perckor mindenképp legyen a kastélykertben, hiszen a TIFF Karaván dübörög tovább.


Szatmárnémetiben július 20-án és 21-én hódolhatunk a mozizás örömeinek. Az első este 21:45-től a „Parkingra” ülhetnek be a Batthyány (C. Coposu) sétány rendezvényterén berendezett nézőtéren. Másnap, 21-én ugyanabban az időpontban kezdődik „Az ember, aki megölte Don Quijotét” Terry Gilliam rendezésében.







 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: