2019-01-30 15:53:15• hírek • Bede Emőke

Közel kétmillió lejbe került eddig a megyei utak téli takarítása

A Szatmár Megyei Közrendért Felelős Területi Hatóság (ATOP) szerda délben ismét havi gyűlést tartott, az egyik napirendi pont pedig a megyei utak téli karbantartásáról és takarításáról szólt.

Mint arról már több alkalommal is beszámoltunk, a téli útkarbantartási munkálatokért egyébként ebben a szokatlanul havas évben is a Tehnic Asist cég a felelős, a megyét pedig a már megszokott módon négy nagyobb szektorra osztották: Nagykároly és Tasnád, Szopor, Szatmárnémeti, illetve Avasfelsőfalu környéke. Bár korábban megjelent a médiában, hogy a Tehnic Asist ellen csődeljárás indult, ezzel kapcsolatban Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta, hogy a téli munkálatok menetét ez nem érinti, a cég tartja magát a szerződésben foglaltakhoz.
 

A Tehnic Asist kötelességei között egyébként a következő feladatok szerepelnek: a csúszásgátló és jégmentesítő szóróanyagról való gondoskodás, a hó eltakarítása hókotrók vagy más gépek, de akár kézi erő által is, a hófogó hálók kihelyezése a hóátfúvások által veszélyeztetett utak mellé. S hogy mekkora szakaszon kell a hóeltakarításról gondoskonia a GPS segítségével nyomon követett 72 gépnek? Nos, a szerdán tartott beszámoló szerint kicsivel több mint 728 kilométeren.
 

A 2018. november 1. és december 31. közötti időszakban a Tehnic Asist 11 601 tonna szóróanyagot (30 százalék só, 70 százalék homok) használt fel. Ez, illetve a további kötelezettségek teljesítése eddig 1 811 507,94 lejbe került, de hogy a végösszeg mennyi lesz, azt csak azután lehet megmondani, hogy véget ért a téli időszak, azaz 2019 márciusában.


Emlékeztetőül: Néhány napon belül (vélhetően január 31-től) útjavítási munkálatokat fognak végezni a Szatmár megyei utakon. A munkával kapcsolatban tudni érdemes, hogy ezeket csak eső- és hómentes napokon lehet kivitelezni, az útfelület hőmérséklete pedig mínusz 5 Celsius-fok feletti kell legyen. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor a kátyúk foltozására még várnunk kell -közölte nemrégiben a megyei tanács sajtóosztálya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: