2014-04-30 16:39:22• hírek • Kocsis Zoltán

Közel húsz hektárt tettek tönkre a juhok Szatmárudvariban

Több napi nyomozás után azonosította a rendőrség azt a férfit, aki közel húsz hektárnyi vetést tett tönkre Szatmárudvariban, húszezer lejnél is nagyobb kárt okozva ezzel a helyi gazdáknak. A férfi szabadlábon védekezhet.

Az első bejelentés hétfőn, április 28-án érkezett a Szatmárudvari Községi Rendőrséghez. A helyi gazda arra panaszkodott, hogy ismeretlen tettes vagy tettesek 8,2 hektárnyi búzáját tették tönkre. Kevéssel később további két bejelentés is érkezett. Az egyik szerint tíz hektárnyi lucernáját legeltette le valaki, a másik gazda pedig fél hektárnyi tönkretett árpája miatt tett feljelentést.

Érdekesség, hogy az összesen 18,7 hektárnyi területet a korábbiakban több nap alatt tették tönkre, ám a gazdák csak hétfőn vették ezt észre és ekkor tettek jogorvoslati lépéseket.

A rendőrség azonnal nyomozni kezdett és másnap azonosította is Vasile D.-t, aki április során Szatmárudvari közelében legeltette nyáját. A máramarosi juhász azzal védekezett a vádak ellen, hogy ő jelentősebb területeket bérelt a község határában. Ezek azonban - amint azt a nyomozás igazolta - nem estek egybe a lelegeltetett területekkel.

A férfi közel 23.000 lejnyi kárt okozott a három gazdának. A bíróság rongálás vádjával indított eljárást ellene, a juhász szabadlábon védekezhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: