2017-01-28 23:19:02• hírek • Kocsis Zoltán

Közel két év után lépett pályára ismét Gardos

Közel két év telt el azóta, hogy a jelen minden kétséget kizáróan legjobb szatmári labdarúgója, Florin Gardos pályára lépett. A válogatott védőt térdsérülései tették partvonalon kívülre az elmúlt 23 hónapban, szombaton azonban visszatért.

Gardos kezdőként kapott szerepet Claude Puel vezetőedzőtől csapata, a Southampton Angol Kupa-meccsén az Arsenal ellen. Ez volt az első alkalom, hogy a szatmári védő felnőtt tétmérkőzésen pályára léphetett térdsérülései után. Huszonhárom hónap elteltével!

A 28 éves bekk ugyanis legutóbb 2015. február 28-án a West Bromwich Albion otthonában elszenvedett 1-0-ás vereség alkalmával kapott szerepet. Ronald Koeman vezetőedzőnek már a 25. percben le kellett őt cserélnie és elkezdődött a 14-szeres válogatott játékos kálváriája. Előbb a térdszalagjai sérültek meg, majd tavaly nyáron a térde. Noha sérülésekor optimistán azt nyilatkozta, reméli, ott lehet a 2016-os Európa-bajnokságon, csak fél évvel később épült fel teljesen. Az elmúlt időszakban csak klubja ifjúsági csapatában lépett pályára nyolc alkalommal.

Gardos az egykori Somesul csapatában nevelkedett, onnan került a Concordia Chiajnához, majd 150.000 euróért a Steauához. A román rekordbajnoknál vált válogatott játékossá, bemutatkozott az európai kupákban, majd 2014 nyarán 6,8 millió euróért leigazolta őt a Southampton. Az angol élvonalbeli gárdában azonban azóta mindössze 18 alkalommal szerepelt: 11-szer a bajnokságban, 7-szer pedig az FA- illetve a Liga-kupában.

A szombat esti mérkőzés emlékezetes marad Gardos számára, de nem csak a visszatérése miatt. A találkozón ugyanis az Arsenal kiütéses győzelmet aratott, Danny Welbeck duplája és Theo Walcott mesterhármasa következtében 5-0-ra nyert, így a „Szentek" a 4. körben búcsúzhattak az FA-kupától. Gardos végigjátszotta a találkozót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: