2014-03-17 18:32:52• hírek • Kocsis Zoltán

Közel húszezren maradtak áram nélkül a hétvégi széllökések miatt

Jelentős problémákat okozott Szatmár megyében szombaton és vasárnap a szokottnál erősebb szél: noha közel sem beszélhetünk hurrikán erősségű széllökésekről, mégis, az Electrica tájékoztatása szerint a két nap során közel húszezer előfizető maradt hosszabb-rövidebb ideig áramszolgáltatás nélkül.

Amint arról korábbi cikkeinkben beszámoltunk, a szokatlanul erős széllökések letörtek egy ágat az István-téren, amely szerencsére a március 15-ről megemlékező tömegtől néhány méternyire zuhant le. A 16-os lakónegyedben egy fát borított egy parkoló autóra a szél, Nagykároly és Mezőterem között a műutat zárta el egy kidöntött fa, míg az érkávási ortodox parókiáról lefújta a teljes tetőt. Mindemellett komoly problémákat okozott az áramellátás terén is, derült ki az Electrica hétfői beszámolójából.

Eugeniu Avram prefektus hétfőn irodájában fogadta az áramszolgáltató Electricát, a vízszolgáltató Apaservet, valamint a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét. A megbeszélés témája a szombati és vasárnapi széllökések okozta károk voltak. A kormánybiztos felszólította továbbá a három érintettet, kössenek egy együttműködési protokollt, hogy hasonló esetekben közösen és hatékonyabban tudjanak fellépni.

Az Electrica beszámolójából kiderült, hogy a szombati nap a (nem éppen hurrikán erősségű) széllökések kilenc vezetéket és 233 transzformátor-állomást rongáltak meg. Ennek következtében 46 településen 17.235 előfizető maradt hosszabb-rövidebb ideig áramszolgáltatás nélkül.

Az érkávási ortodox parókia

Valamivel kedvezőbb volt a helyzet (és gyengébbek a széllökések) vasárnap, amikor „csak" 61 trafóház működésében léptek fel zavarok, ami miatt 15 településen 3.511 személy maradt áramellátás nélkül.

A két nap alatt az áramszolgáltatóhoz 220 panaszbejelentés érkezett, ebből 150 volt a kollektív bejelentés. Elgondolkodtató, hogy a bejelentések mindössze 1427 előfizető gondjait érintették.

Az Electrica beszámolójából kiderül továbbá, hogy a hétvége során összesen 17 egység dolgozott a problémák elhárításán. Ennek következtében vasárnap este 22.42-re minden háztartásban sikerült újraindítani az áramszolgáltatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: