2008-02-06 19:09:50• hírek • István Löchli

Színvonalas előadások a TDK-n

 Második szakaszához érkezett a BBTE Tudományos Diákköri Konferenciája.

Második fordulójához érkezett a Babes Bolyai Tudományegyetem Tanítóképző szaka, valamint a Szatmári Magyar Diákszövetség által közösen megszervezett Tudományos Diákköri Konferencia, melyet ezúttal a BBTE másodéves távoktatásos hallgatói körében rendeztek meg, pedagógiai kutatás témakörben.

A TDK kifejezetten érdekes volt, ugyanis 21 dolgozat került bemutatásra a népes diáksereg előtt. A TDK zsűrije, Bonczidai Eszter az egyetem diákja, Bura László nyugalmazott tanár, és a BBTE tanári karából tevődött össze. Polner Zoltán, az SZMDSZ elnöke a Szatmár.ro-nak elmondta, az első három helyezett értékes vásárlási utalványban részesült, valamint minden résztvevőt oklevéllel is megjutalmaztak a szervezők. A zsűri hosszas értékelését követően, Czumbil Márta és Kajtár Enikő „A IV. osztályos tanulók olvasási szokásai” című dolgozatát találták a legjobbnak, másodikok Nagy Piroska és Cseh Tünde a „Televíziózási szokások és egyes műsorok negatív hatása a II.-IV. osztályos tanulókra” című dolgozatukkal lettek, míg a harmadik helyezést Kincler Mária és Vizer Ildikó „A drámajáték szerepe a mese feldolgozásában” című dolgozata érte el. Az idei évben közönségdíjat is kiosztottak, melyet Jászfalvi Pozman Katalin „Az érszakácsi tanulók tanulási sikertelensége” című dolgozatával ért el.

Amint azt Szabó- Thameiner Noémi, az egyetem tanára a Szatmár.ro-nak elmondta, külön örömre ad okot, hogy ilyen sok diák vett részt a TDK-n melyen kifejezetten színvonalas és aprólékosan kidolgozott előadásokat hallhattak a megjelentek. Jövőre hagyományszerűen továbbra is megszervezik a TDK-t, mely a diákok szakmai fejlődésének egyik kiemelkedő momentuma.

 
 
L.I.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: