2013-02-06 15:37:46• hírek • Póti Orsolya

Közel húsz diák vett részt az idei TDK-n

A Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának szatmári kihelyezett tagozatát látogató másodéves diákok február 6-án élesben is megtapasztalhatták, mit jelent egy szakmai dolgozat elkészítése, bemutatása és megvédése. Ugyanis ezen a napon került megrendezésre a Tudományos Diákköri Konferencia (TDK).

Tudományos Diákköri Konferenciát szerveztek a Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának szatmári kihelyezett tagozatán február 6-án. Ez alkalommal 19 nappali tagozatos diák mutatta be pedagógiai tárgyú kutatásainak eredményeit - tudtuk meg dr. Szabó Thalmeiner Noémi egyetemi adjunktustól, aki egyben a dolgozatok témavezető tanára volt.

Az előadások bemutatására 15 perc állt a versenyzők rendelkezésére, a diákok pedig power pointos bemutatóval is színesítették az előadást.

A nap folyamán rengeteg érdekes téma merült fel, így például a II. osztályosok tévénézési szokásai, a számítógép használata és olvasási szokások az V-VIII. osztályban, a VI. osztályosok baráti kapcsolatai az osztályközösségeken belül, a szilágypéri kisiskolások könyvtárhasználati szokásai. Volt, aki azt vizsgálta, hogyan befolyásolja a család a gyerek tanulását, más pedig az óvodák felszereltségét vizsgálta vidéken és városon.

A színes témákat, érdekes előadásokat természetesen hozzáértő bizottság - dr. Végh Balázs Béla egyetemi adjunktus, Kaszta Tilda egyetemi hallgató, Kovács Krisztina egyetemi hallgató, Rák Kinga egyetemi hallgató - értékelte. A zsűriben résztvevő diákok a tavalyi TDK első, illetve második helyezettjei.

A konferencián való részvétel egy bizonyos szintű szakmai elismerést jelentett a diákok számára, emellett a legkiemelkedőbb dolgozatok különböző díjazásban részesültek.

A zsűri döntése alapján, a tanulók kutatásai közül öt is első díjat érdemelt: így a Pál Edina Erika, a Tóth-Pál Edit, a Csókási (Pop) Tímea, az Elek Melinda-Orsolya és a Kecskés Renáta-Tünde dolgozata. II. díjat kapott Balog Boglárka és Béres Annamária közös kutatása, illetve szintén második díjat érdemelt Butka Diána dolgozata. A harmadik díjat Maier Nándor kapta meg.

A konferencián részt vevő diákok élesben tapasztalhatták, mit jelent egy szakmai dolgozat elkészítése, bemutatása és megvédése. A zsűri kérdései és megjegyzései sok esetben olyan dolgokat tártak fel, amelyeknek ismerete fontos tényező lehet az adott dolgozat témájának professzionálisabb kidolgozásában.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: