2016-01-16 14:05:54• hírek • Kocsis Zoltán

Közel hetvenen a nemzetközi helyesírás-versenyen

Közel hetvenen jelentkeztek az Implom Józsefről elnevezett nemzetközi magyar helyesírási verseny megyei szakaszára, amelynek szombaton a Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont Szatmárnémetiben.

A megyei szakaszt már megelőzte egy iskolai etap - az itt legjobban teljesítők juthattak értelemszerűen a megyei szakaszba. A szombati verseny két részből állt. A diákoknak előbb tollbamondás alapján kellett papírra vetniük egy szöveget, majd második lépésként 90 percük volt megoldani egy tematikus feladatlapot, magyarázta Belényi Andrea főszervező.

A házigazda Kölcsey Ferenc Főgimnázium mellett Szatmárnémetiből a Református Gimnázium és a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum, Nagykárolyból a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont, valamint Tasnádról a műszaki líceum középiskolás (IX-XII. osztályok) diákjai mérték össze tudásukat.

Közülük hatan lehetnek majd ott az országos döntőben Sepsiszentgyörgyön február 4-6. között. Érdemes megemlíteni, hogy az Implom József gyulai nyelvészről, helytörténészről elnevezett nemzetközi verseny romániai szakaszát az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége szervezi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: