2013-09-13 21:50:55• hírek • Póti Orsolya

Közel hétszázan kezdik az új tanévet a Hám Jánosban

Szép, hangulatos osztályterem fogadja az Hám János Líceum előkészítős diákjait
Szép, hangulatos osztályterem fogadja az Hám János Líceum előkészítős diákjait

Mint a legtöbb tanintézmény, így a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum is igazán kihasználta a nyári szünidőt: számos felújítási munkálat zajlott az iskolában, illetve a tanintézményhez tartozó óvodában és bentlakásban.

Szeptember 16-án összesen 677 diák - 210 óvodás és 467 iskolás - kezdi a 2013/2014-es tanévet a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban a 48 fős tantestülettel együtt - tájékoztatott Ádámkó István Csaba, a tanintézmény vezetője.

A diákokat egy jól képzett, stabil tantestület várja, hiszen a 48 pedagógusból 33 címzetes tanár, illetve tanítónő és óvónő. A Hám Jánosban tanítók két új kollégát köszönthetnek az új tanévtől: Soltész Ágnes rajztanárnőt, valamint Dobosi Ferenc tornatanárt, aki a csengersimai Kölcsey Ferenc Általános Iskolából érkezik cseretanárként Szatmárnémetibe.

„Iskolaközösségünk még két személlyel bővül az új tanévtől: Korponai Gábor jezsuita magiszter Miklós Claudiu jezsuita atyának, az iskola spirituálisnak segít majd az iskolai lelki élet szervezésében, valamint még egy önkéntes érkezik Németországból, aki az óvodában, az iskolában és a bentlakásban egyaránt iskolán kívüli programokat, német órákat és különféle szakköröket szervez diákjaink számára" - mondta el Ádámkó a Szatmár.ro-nak.

Az V. osztályosok Anderco Judit tanárnővel, a IX. A Czier Andrea magyartanárnővel, a IX. B pedig Gózner Enikő biológia tanárnővel kezdik az új tanévet, az előkészítősökkel pedig Urbán Klára tanítónő foglalkozik majd.

Az iskola vezetője a nyári vakáció alatt végzett felújítási és javítási munkálatokról is beszámolt hírportálunknak. A legnagyobb kihívást a Gabriel Georgescu utcán lévő óvodaként működő ingatlan belső felújítása jelentette, hiszen itt teljes áramvezeték-csere történt, illetve mér egy egészen más, szebb és hangulatosabb folyosó várja az ide betérőket.

Az épület előterének és folyosóinak padlózatát tarkett padlóra cserélték ki, lefestették a falakat, valamint átalakították a konyhát és az étkezdét, amely mostantól közel kétszáz gyermek befogadására alkalmas. A munkálatokat a Szatmári Római Katolikus Püspökség finanszírozta, de saját forrásból is történtek felújítások, mint például az előkészítő osztály termének kifestése.

A líceumban tizenegy osztályterem, az illemhely és az étkezde falait festették le a nyár folyamán, négy osztályteremben pedig szalagparkettát helyeztek el. A tornateremben a régi lambéria javításával foglalatoskodtak, így ez is elkészült és veszélytelenné vált, a bentlakásban pedig négy szoba, a konyha és az illemhelyek falait frissítették föl. A Szent Alajos Konviktus egyébként összesen 120 diáknak ad otthont az új tanévben, tudtuk meg az igazgatótól.

Munkálatok zajlottak az erdődi Helga Winter Házban is, amely nemsokára több iskolán kívüli tevékenységnek ad majd otthont.

Mint minden évben, így idén is a Veni Sancte szentmisével kezdi az új tanévet a Hám János iskolaközössége. Erre szeptember 16-án, hétfő délelőtt 11 órától kerül sor a Római Katolikus Székesegyházban. A legkisebbek tanévnyitó ünnepségét már 9 órától megtartják a Hám János Óvodában.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: