2015-09-01 14:14:53• hírek • Kocsis Zoltán

Közel hatvanezer diák kezdi a tanévet Szatmár megyében

Közel hatvanezer diák kezdi meg szeptember 14-én a 2015-2016-os tanévet Szatmár megyében. Alig két héttel az iskolai év kezdete előtt Calin Durla nemrégiben kinevezett főtanfelügyelő megbeszélésre hívta a Szatmár megyei iskolák vezetőit - előbb a Szamos jobb, majd a bal partján lévő településekről jövőket.

Noha Durla maximális átláthatóságra és a sajtóval való szoros kapcsolatra szólította fel a tanintézmények igazgatóit, a megbeszélésen mintegy tíz percig vehettek részt csak a média képviselői.

Ebben a rövid periódusban a főtanfelügyelő arra bíztatta az igazgatókat, hogy azok bátran forduljanak a helyi önkormányzathoz, amennyiben valamiben hiányt szenvednek, vagy az előkészületekkel nem haladnak megfelelően. Viszonzásul pedig arra kérte a tanitézmények igazgatóit, hogy a szeptember 14-i évnyitó ünnepségekre invitálják meg a helyi önkormányzatok vezetőit, képviselőit... Hiába na, jövőre választások lesznek!

„Beiktatásomkor is azt ígértem és most is az a célom, hogy minden közösségnek olyan iskolája legyen, amilyet szeretne. Az iskola nem a mienk, hanem az adott közösségé. Ezért fontos, hogy szorosan együttműködjünk az önkormányzatok vezetőivel. Kérem önöket, úgy intézzék, hogy az önkormányzati vezetők ott lehessenek a megnyitókon", magyarázta Durla.

A főtanfelügyelő figyelmeztette az igazgatókat, hogy a legfontosabb prioritásuk a gyerekek biztonságának szavatolása kell legyen. Felszólította továbbá őket, hogy a biztonságos közlekedés érdekében ellenőrizzék időben az iskolabuszok műszaki állapotát, az osztálytermeket megfelelően készítsék elő az évkezdéshez és gondoskodjanak arról, hogy minden szükséges engedélyt megszerezzenek.

„Átláthatóság, komolyság, becsületesség - ezek jellemezzék valamennyiünk munkáját", kérte a jelenlévőktől.

Noha a tanfelügyelőség hétfői közleménye szerint augusztus 28-án, pénteken még 458 betöltetlen katedra volt Szatmár megyében, Durla kedden már csak 194-ről beszélt. Ha szükséges, ígérte a főtanfelügyelő, szeptember 15. után is szerveznek versenyvizsgát az üresen maradt helyek elfoglalására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: