2018-11-15 06:22:15• hírek • MTI

Közel hatvan ember vesztette életét a kaliforniai erdőtűzben

Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson
Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson

Ötvennyolcra nőtt a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma: a lángok martalékává vált Paradise városában nyolc, míg további két holttestet délen találtak a szövetségi állam hatóságai.

Kory Honea, az erdőtüzek által leginkább sújtott észak-kaliforniai Butte megye seriffje közölte helyi idő szerint szerdán, hogy nyolc újabb holttestet találtak a mentőalakulatok a lángok martalékává vált Paradise kisváros leégett lakóházaiban, így abban a megyében már 56-an vesztették életüket a tűzvészben. Másik két ember a legnépesebb amerikai állam másik végében, a délen pusztító erdőtüzeknek esett áldozatául, így a halottak száma már összesen 58, miközben mintegy kétszáz ember sorsáról még mindig nem tudni semmit.
 

Azonban a lángokat még mindig nem fékezték meg, egy megközelítőleg Budapestnyi méretű területen, legalább 546 négyzetkilométeren ég az erdő, de legalább a szóban forgó terület mintegy 35 százalékán már sikerült megfékezni a lángok terjedését.
 

Eddigi összesítések szerint több mint 7600 épület semmisült meg a több helyen felcsapó lángokban.  Az oltásban nyolcezernél több tűzoltó vesz részt, több mint hatszáz tűzoltóautót, 21 helikoptert, 107 földgyalut és 71 vízszállító tartálykocsit vetettek be.
 

Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Kaliforniát, és utasította a hatóságokat, hogy a szövetségi költségvetésből fordítsanak pénzt a természeti csapás elleni védekezésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: