2015-09-19 10:56:57• hírek • Szatmár.ro

Közel hatvan bicajos indult útnak szombaton Csenger felé

Az Európai Mobilitási Hét keretében kirándulásra indult közel hatvan kerékpáros szombat délelőtt Csenger felé. Ott különböző programok várnak rájuk, akit pedig nem fárasztott el az út, az még továbbmehet egy kerékpáros túrára egészen Szamossályiig.

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek csatlakoztak az Európai Mobilitási Hét részeként megtartott kerékpáros megmozduláshoz. A bicajosok a Decebal hídnak a Szamos jobb partjánál található lábától indultak a töltésen, majd a Golescu hídon keresztül átmentek a folyó bal partján található töltésre és ott folytatták útjukat az országhatárt is átlépve Csengerig.

Csengerben, ahol épp most tartják az Alma Fesztivált, rengeteg színes program várja a kerekeseket, a vetési polgármesteri hivatal töltöttkáposztával várja a túrázókat, lesznek sportversenyek is. A kerekesek egy része valósznűleg útra kel majd Szamossályi felé, ahol a halastavaknál kialakított kulturált környezetben lesz szalonnasütés, majd a Szamossályi-Csengersima-Szatmárnémeti útvonalon térnek majd haza.

Az Európai Mobilitási Hét részeként vasárnap a szatmáriak kipróbálhatják a hőlégballonozást. A ballon a Somesul-stadionban kerül beüzemelésre és délelőtt 9.00-11.00, délután pedig 18.00-20.00 óra között bárki felemelkedhet vele közel 30 méter magasba. A tiszaújvárosi üzemeltetők arra kérik az érdeklődőket, hogy négyesével jelentkezzenek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: