2012-08-03 08:35:55• hírek • Póti Orsolya

Közel hatszázan vettek részt a versenyvizsgán

Az idei évtől minden egyes tanintézmény maga rendezte meg a tanárok versenyvizsgáját. Szatmár megyében a vizsgára beiratkozó 739 személy közül mindössze 585 vett részt az augusztus 2-án megszervezett írásbeli próbán - derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség által küldött sajtóközleményből.

A versenyvizsgára  április 12-ig kellett jelezniük részvételi szándékukat a kívánt iskolában. A vizsga két részből állt: a gyakorlati szakaszból, melyre május 2. és július 8. között került sor, valamint az írásbeli próbából, melyet augusztus 2-án, csütörtökön rendeztek meg.

A megyei tanintézményekben összesen 711 pedagógusi állást hirdettek meg, melyből 128 címzetes és 583 nem címzetes hely. Ezekre összesen 896 személy jelentkezett, melyből 739-en vettek részt a május 2. és július 8. között megrendezett gyakorlati próbán.

Az írásbeli próbára csütörtökön 10.00 és 14.00 óra között került sor a kijelölt vizsgaközpontokban. A versenyvizsga második szakaszán összesen 585 vizsgázó jelent meg, akik közül egy személyt kizártak csalási kísérlet miatt, 25-en pedig visszavonultak személyes okokból.

A gyakorlati vizsga negyed részét, az írásbeli pedig háromnegyed részét képezi a végső eredménynek. Az eredményeket augusztus 6-án teszik közzé, a jegyeikkel elégedetlenek pedig augusztus 6-7. között nyújthatnak be óvást. A végső eredményeket augusztus 9-én teszik ki, a helyek elosztására augusztus 10-16. között kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: