2017-09-18 13:32:49• hírek • Kocsis Zoltán

Közel hatezer háztartás maradt áram nélkül a vasárnapi viharban

Nyilván túlzás a Karibi szigetvilág egy részét letaroló Irma hurrikánhoz hasonlítani, ám az tény: szeptemberhez képest szokatlan erősségű vihar csapott le vasárnap délután Szatmár megyére és Erdély egy részére. Szerencsénkre Szatmár megye viszonylag simán megúszta a „helyi Irma” pusztítását.

Amint azt megkeresésünkre Adriana Pop, a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) sajtószóvivője elmondta, Szatmár megyében összesen hat fát döntött ki az orkán erejű szél, valamennyit Szatmárnémetiben. Ezek közül egyikük két személygépkocsira esett rá a 17-es lakónegyedben, a Jocului utcában. Tasnádbalázsházán egy úttestre boruló fa telefonpózna okozott némi fennakadást.

Érszentkirályon egy házat hagyott tető nélkül a szél, míg Tasnádon, a helyi műszaki líceum tetőszerkezetének egy részét tette tönkre.

A vihar jelentős károkat és fennakadásokat okozott az áramszolgáltatásban is. Pop elmondása szerint összesen 62 transzformátorállomás szenvedett kisebb-nagyobb károkat, minek következtében 33 településen 5780 felhasználó (háztartás) maradt villanyáram nélkül. A szolgáltató 12 egysége dolgozott a problémák elhárításán – minek következtében a legtöbb esetben hajnalra helyreállt az áramellátás.

Személyi sérülés azonban szerencsére nem történt!

Szemben Temes megyével, ahol öten vesztették életüket. További ketten Beszterce-Naszód megyében, egy személy pedig Arad megyében halt meg. A szomszédos Szilágy megyében 47 fát döntött ki a vihar, 95 településen 36.655 felhasználó maradt áram nélkül. Maros megyében pedig 11 településen 3000 felhasználó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: