2009-03-23 09:27:00• hírek • Szatmár.ro

Közel háromszázan versenyeztek

Hittan tantárgyversenyt szerveztek a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont épületében, amelyen az egyházmegye területén tanuló diákok vettek részt.

Az egyházmegyei tanfelügyelőség által szervezett olimpiászt március 21-én, szombaton tartották, amelyre 280 diák jelentkezett. Nem csak Szatmár, hanem Máramaros megyéből is érkeztek V-VIII és IX-XII-es tanulók. A líceumi diákok külön csoportokban versenyeztek aszerint, hogy teológiai vagy világi osztályból érkeztek-e.

A megmérettetések előtt, a díszteremben köszöntötte az egybegyűlt diákokat Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök és Ft. Egeli Ferenc, a Hám János Iskola spirituálisa.

Az eredmények alapján ötödik osztályban Akkerman Kinga, hatodik osztályban Beiland Arnold, hetedikben Bálint Zsuzsa, míg nyolcadik osztályban Bodonyi Andrea győzedelmeskedett. A líceumi diákok sorában, a IX. teológiai osztályok tanulói közül, Baumli Annamária, világi osztályok tanulói közül Hütter Dóra, X.-ben Paulik Hilda (teológiai) és Komlódi Kinga (világi), XI.-ben Linzebold Szabolcs (teológiai) és Schmiedt Réka (világi), míg XII.-ben Gáspár Gergő (teológiai) és Gnándt Edvárd (világi) lett az első.

Az országos római katolikus hittan olimpiászra a teológiai osztályok tanulói közül, minden évfolyamból az első kettő jutott tovább, míg megyei szinten minden évfolyamból az első három helyen végzett versenyző egy Csíksomlyói zarándoklaton vehet részt.

Közel háromszázan versenyeztek a hétvégén megszervezett hittan olimpiászon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: