2015-03-30 19:26:32• hírek • Kocsis Zoltán

Három ok, amiért ne öntsd a mosdóba a használt olajat!

Szatmárnémeti után Erdőd a második olyan település Szatmár megyében, ahol a lakóknak immár nem okoz gondot, hogy mihez kezdjenek az elhasznált háztartási olajjal, zsírral: a péntek délelőttöl le lehet adni.

A polgármesteri hivatal, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és az Alpin Recycling cég a megyeszékhely után Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmének városában alakította ki a következő gyűjtési pontot. Annak érdekében, hogy mindenki számára könnyen megközelíthető legyen, a hordó Erdőd élelmiszerpiacán várja a fölöslegessé vált és a környezetre rendkívül veszélyes használt háztartási olajat és zsírt.

A gyűjtési pont pénteki átadásán a környezetvédelmi ügynökség önkéntesei szórólapokat is osztogattak a járó-kelőknek, amelyek segítségével a szakemberek azt remélik, a lakókban tudatosodik a veszély, amelyet az eldobott használt olaj jelent.

Íme három ok, amiért az olajat nem szabad csak úgy leengednünk a lefolyóban:
- egy liter használt olaj egy millió liter vizet szennyezhet meg
- a használt olaj a víz mellett a talajra is veszélyes
- a használt olaj tönkre teheti, eltömítheti a lefolyót.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és az Alpin Recycling a következő hetekben, minden egyes alkalommal pénteken, újabb gyűjtési pontokat állít fel a megye többi városában is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: