2011-12-21 13:21:20• hírek • Póti Orsolya

Közel háromszáz gyerek részesült ajándékcsomagban

A Román Vöröskereszt idén is megrendezte hagyományos karácsonyi akcióját, melynek keretében gyűjtést szervezett a rászoruló, nehéz körülmények között élő gyerekeknek. A fiókszervezet önkéntesei december 21-én közel háromszáz gyermeknek nyújtottak át élelmiszerekből, édességekből álló ajándékcsomagot.

A Szatmári Vöröskereszt a szerdai nap folyamán közel háromszáz gyermek fogadására készült, és érkeztek is szép számban a gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel a szervezet székhelyére. A Vöröskereszt Mikulása idén azoknak a rászoruló gyermekeknek nyújtott át ajándékcsomagot, akik jó eredményeket értek el ebben az iskolai félévben.

A csomagok édességet, játékot és alapélelmiszert tartalmaztak, olyan dolgokat amivel boldogabbá tehetik a rászoruló családok ünnepnapjait. Az adományokat a szervezet önkéntesei közel három héten át gyűjtötték a város nagyobb bevásárlóközpontjaiban, de az adakozókedvűek leadhatták ajándékaikat a Szatmári Vöröskereszt székhelyén is.

Rodica Borlan, a Szatmári Vöröskereszt vezetőjétől megtudtuk, összesen 271 ajándékcsomagot csomagot sikerült az önkénteseknek elkészíteni, de minden bizonnyal többen igényelnek majd ajándékot.

„Szervezetünk ilyen módon próbál meg kedveskedni a szorgalmas, jó tanuló gyerekeknek, ösztönözve őket és családjukat arra, hogy a továbbiakban is a szép iskolai eredményekre törekedjenek." - fejtette ki Borlan.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: