2012-04-12 13:15:27• hírek • Kocsis Zoltán

37 tetten ért személy, közel fél millió lej bírság

Harminchét tetten ért személy, közel fél millió lej bírság - csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be Gheorghe Avram főparancsnok és Camelia Lucut sajtószóvivő a Szatmár Megyei Csendőrség első negyedéves tevékenységét .

A mérlegből kiderül, hogy 2012 első három hónapjában a Szatmár megyei csendőrök összesen 1283 küldetésben vettek részt - önállóan valamint a Szatmár Megyei Rendőrséggel és a belügyminisztérium egyéb intézményével közösen. Összesen 2430 büntetést foganatosítottak, ebből 1839 esetben folyamodtak bírságoláshoz - ezek összege 496.528 lej. A legtöbb esetben csend- és rendháborításért, illegális kereskedelemért, személyazonosság igazolásának megtagadásáért, közterületen való alkoholfogyasztásért és családon belüli erőszakért voltak kénytelenek bírságot kiróni.

Az év első három hónapjában a csendőrség kötelékébe tartozók 37 bűncselekményre derítettek fényt - ebből 24 esetben a rendőrséggel közösen, hét esetben pedig függetlenül. Nem kevesebb, mint 37 személyt értek tetten. Legtöbbjüket üzletből való lopás, ócskavas-lopás vagy fehér fegyver (ebben a két esetben kés) viselése közben érték tetten.

Avram elmondta, hogy a felmért időszakban 17 tüntetésen kellett biztosítaniuk a rendet. Ez 200%-al több, mint a 2011-es teljes évben. Januárban, februárban és márciusban összesen 94 telefonos bejelentést kaptak.

„Szeretnénk, ha az emberek megértenék, hogy mi nem azért vagyunk, hogy szankcionáljuk a törvények be nem tartását. Igenis érdekel minket a közösségünk, amelyben élünk. Éppen ezért szeretnénk hozzájárulni egy élhetőbb környezet megteremtéséhez", mondta Avram.

A parancsnok elmondta, hogy az előző három hónapban egy családon belüli erőszak miatt riasztott csendőrt a feldühödött férfi megütötte - az ügy a törvényszéken van. Avram elégedettséggel nyugtázta, hogy a Csendőrség összes, jogi úton megtámadott büntetését és bírságát jogszerűnek ítélte meg a bíróság. Ezt bizonyítja, hogy valamennyi fellebbezést visszautasított.

Avram biztosította továbbá azon csendőröket, akik jelenleg a kincstárakat őrzik: nem veszítik el munkájukat. Egy törvénytervezet azt szeretné elérni, hogy a kincstárak biztonságát ne a csendőrök biztosítsák. A parancsnok azonban mindenkit megnyugtatott: ebben az esetben máshová helyezik át az érintetteket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: