2015-11-24 18:21:15• hírek • Kocsis Zoltán

Közel három tucat sziréna nélküli rendőrautó Szatmár megyében

Sziréna nélküli rendőrautó a Golescu hídon
Sziréna nélküli rendőrautó a Golescu hídon

Óriási sajtóvisszhangot és felháborodást váltott ki az év folyamán, amikor kiderült, hogy a belügyminisztérium négyezer új autóval frissíti fel a rendőrség gépkocsiparkját - ám ezekről hiányzik a sziréna! Márpedig sziréna nélkül nem rendőrautó a rendőrautó!

A belügyi tárca négyezer Dacia Logant vásárolt és a botrány kirobbanása után azzal próbálta menteni a menthetőt, hogy azt mondta: 25%-kal csökkenteni tudta a beruházás értékét azzal, hogy lemaradtak a szirénák. Ez azonban vajmi keveseket győzött meg.

Kíváncsiak voltunk, a „történelmi jelentőségű" sziréna nélküli rendőrautókból mennyi jutott Szatmár megyébe, ezért írásos kérdéssel fordultunk a Szatmár Megyei Rendőrséghez. Szintén írásos válaszukból kiderült, továbbra is távol vagyunk Bukaresttől: a négyezer járműből 33-at osztottak Szatmárnak.

Egy héttel ezelőtt, amikor Szatmár megye megkapta a hét új Volkswagen Polót (a 400-ból), a minisztérium arra is ígéretet tett, orvosolják a korábbi mulasztást és biztosítják a szirénák beszerzésére szükséges összeget. Sajtóhírek szerint egyes kapitányságoknál ezt nem győzték kivárni és a rendőrök saját pénzükből pótolták össze a szirénák árát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: