2017-08-05 15:29:42• hírek • Kocsis Zoltán

Közel három millióból aszfaltoz le három földes utcát a szatmárnémeti önkormányzat

Kereskényi Gábor polgármester átadta a munkaterületet a kivitelezőnek, így hamarosan kezdődhet a munka. Szatmárnémetiben ezzel együtt is több tucat földes út vár még korszerűsítésre.

A nagyobb összegű, jelentősebb horderejű beruházások mellett a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal számottevő pénzmagot különített el az idei költségvetésből a kisebb beruházásokra. Földes utcák aszfaltozására, járdák építésére, a víz- és szennyvízhálózat korszerűsítésére. Ebből az alapból biztosítja azt a 2,7 millió lejt is, ami a három korszerűsítés előtt álló utca, a Június 1., a Szigetlanka és a Marasti aszfaltozását finanszírozza.

A legnagyobb összeget, 1,8 millió lejt a Szigetlanka utcai munkálatok emésztenek fel, ám itt a korszerűsítés a közvilágítási rendszert is érinti. A város észak-nyugati részén, a Szolidaritás negyed és a Petei út között található Június 1. utca aszfaltozása 482.575 lejbe kerül, míg a Traian Vuia Műszaki Líceum közelében található Marasti utcára 433.096 lejt fordít az önkormányzat.

„Szatmárnémetiben több tucat - földes vagy jelentősen degradálódott állapotban lévő - utca korszerűsítése szerepel terveinkben. Most azért esett a választásunk erre a három utcára, mert ezeken semmilyen modern útburkolat nem volt. Ígéretet kaptam a munkálatokat végző cégektől, hogy három hónapon belül végeznek”, fogalmazott Kereskényi Gábor polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: