2011-04-22 11:18:15• hírek • Szatmár.ro

Közel három mázsa halat telepítettek

A csengersimai horgásztó Németi-tavába pontyok kerültek.

Nagy munkában voltak a horgásztó munkatársai, ugyanis a sport és amatőr horgászok számára fenntartott Németi tóba 270 kiló halat telepítettek, hogy pótolják a szerencsés horgászok által kifogott, hazavitt és jóízüen elfogyasztott állatokat - a 3000 forintos napijegyet befizetők ugyanis három kilóig bármilyen halat hazavihetnek.

Mint megtudtuk, a Szatmárnémetihez legközelebb eső horgásztóba két-három hetente kerülnek halak, hogy pótolják a kialakuló hiányt. Ezalkalommal pontyok kerültek a tóba, tiszai nyurgapontyok, tőpontyok és tükörpontyok is.

Mint ismeretes, a határ másik oldalán, 15-20 perci autóútra Szatmárnémetitől, Csengersima falu határában Felső Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság fennhatósága alá tartozó természetvédelmi terület négy mesterséges tavat is magába foglal - ebből a Németi tavon lehet horgászni.

Varga Józseftől, a horgásztó vezetőjétől megtudtuk: a frissen telepített halakat már megkísérelhetik kifogni a horgászok, azok pedig, akik az ünnepeket aktív pihenéssel töltenék, szombaton is kiülhetnek egy kicsit a tópartra, s bár vasárnap ezalkalommal szünnap, a hétfői locsolkodást már meg lehet ejteni a tóparton.



Mérlegelés után irány a tó
Mérlegelés után irány a tó


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: