2019-08-04 09:07:22• hírek • Bede Emőke

Közel harminc illegális bevándorlóra bukkantak Csomaköz közelében

Augusztus 3-án közös ellenőrző akciót szerveztek a nagykárolyi határrendészet munkatársai és a mezőpetri rendőrök. A megmozdulás nem zajlott eredménytelenül, ugyanis nem sokkal kilenc óra után sikerült lekapcsolni két olyan járművet, melyek alig pár perccel korábban közel harminc illegális bevándorlót tettek ki a román-magyar határ közelében.

A határrendészet közleménye szerint az egyenruhások a Szatmár megyei Csomaköz közelében két gyanús gépjárműre lettek figyelmesek, ezért félreállították őket egy alapos ellenőrzés céljából. Mint kiderült, az egyik sofőr a 39 éves, Prahova megyei P. V., a másik pedig a mindösszesen 21 éves, Konstanca megyei M. E., mindketten román állampolgárok. A rendőri intézkedéssel párhuzamosan a határrendészek átfésülték a környéket, s nem kevesebb mint 28 menekültre bukkantak alig négy kilométernyire az országhatártól.


A hatóság emberei úgy a bevándorlókat, mint az embercsempészeket előállították, s a határrendészet székhelyére kísérték őket. A nyomozás első körében sikerült kideríteni, hogy a 14 és 31 év közötti migránsok mindannyian afgán állampolgárok, és Magyarország területére szerettek volna illegálisan átjutni. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Csomaközig vezető utat a két román férfi, illetve az általuk vezetett járművek segítségével tették meg. A migránsok ellen illegális határátlépés kísértlete, a sofőrök ellen pedig embercsempészet miatt indítottak eljárást, mi több, az ügyészségen már kérelmezték utóbbiak ellen a 30 napos előzetes letartóztatást is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: