2015-02-13 18:25:58• hírek • Kocsis Zoltán

Közel félszáz gyerek él a hidak alatt és a Szamos partján

A Szatmár Megyei Prefektúra a romák helyzetével és integrációjával foglalkozó munkacsoportjának pénteki nyilvános ülésén megdöbbentő adatok hangzottak el a hajlék nélküli gyerekekkel kapcsolatban. Általános álláspont, hogy szükség lenne egy szociális otthonra - követendő példa ezúttal is Nagykároly.

Rozalia Bondrea, a prefektusi hivatal romaügyi megbízottjának elmondása szerint Szatmárnémetiben megközelítőleg negyven gyerek él embertelen körülmények között a Golescu- és a Decebal-híd alatt illetve a Szamos-parton felállított illegális, összetákolt kulipintyókban. A szakember ismételten elmondta, Szatmárnémetiben is szükség lenne egy olyan szociális otthonra, mint amilyen a Nagykárolyban tevékenykedő Stella Maris.

Utóbbinak vezetője, Maria Hompoth - akinek munkásságához maga Eugeniu Avram kormánybiztos is gratulált - kifejtette, egy olyan szociális központra van szükség, amely lehetővé teszi illetve megkönnyíti, hogy a roma gyerekek az általános iskola után is folytathassák tanulmányaikat. Szerinte erre uniós pályázatokból lehetne megteremteni az anyagi hátteret.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: