2017-06-27 15:31:06• hírek • Kocsis Zoltán

Közel félezren érettségiztek kedden anyanyelvi ismeretekből

A hétfői román után kedden anyanyelvi ismeretekkel folytatódott az idei érettségi. Országszerte több mint 6.300 tanulót vártak, akik magyar, német, ukrán, szerb, szlovák, török, olasz vagy horvát nyelvből vizsgáztak.

Szatmár megyében 432-en vizsgáztak magyarból (ketten nem jelentek meg), 34-en pedig németből. A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint semmilyen rendkívüli esemény nem zavarta meg a vizsgát. Hétfőn országszerte 55 vizsgázót zártak ki csalás vagy csalási kísérlet miatt.

Ami a tételeket illeti, a reál szakosoknak első feladatként Petőfi Sándor Fa leszek, ha című verse kapcsán kellett különböző kérdésekre válaszolni. A második feladatként esszét kellett írniuk a bemutatkozás illemszabályairól, harmadik feladatként pedig Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című műve alapján kellett bemutatniuk a barokk eposzt.

A humánosoknak Radnóti Miklós Erőltetett menet című verse kapcsán válaszolniuk kellett különböző kérdésekre, majd esszét kellett írniuk arról, miért fontosak a játékok a gyerekek fejlődésében. Végezetül a Szigeti veszedelemben kellett összevetniük a valószínűséget a fikcióval.

Az eredményeket július 5-én 16 óráig teszik közzé, és ugyanaznap 16 és 20 óra között fogadják az óvásokat. 
A végleges eredményeket július 10-én ismertetik. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: