2015-09-21 11:25:07• hírek • Kocsis Zoltán

Közel félezer fúvós, nyolc óra fúvószene

A hétvégén Szatmárnémetiben rendezik meg a 7. Erdélyi Magyar Baptista Fúvóstalálkozót, amelyre közel félezer fúvóst várnak Erdély minden részéről.

„Kürt zengésének napja legyen az nektek" - a Mózestől kölcsönvett szavak tökéletes mottója az eseménynek, hisz a program szerint nyolc órán keresztül hallgathatjuk majd a különleges dallamokat, akkordokat szombaton Szatmárnémeti új központjában, az Október 25 téren. Amennyiben nem esik az eső. A szervezőknek természetesen van B-tervük is. Amennyiben ugyanis elered az égi áldás, akkor a Szakszervezetek Művelődési Házába, annak nagytermébe „költözik" a megakoncert.

Az első dallamok délelőtt 9 órakor csendülnek majd fel, a program pedig a tervek szerint délután 17 órakor ér véget. Összesen közel 470 zenész és 20 baptista zenekar érkezik Erdély minden szegletéből, illetve egy együttes Magyarországról. A zenekarok külön-külön és együtt is zenélnek majd.

Aki szereti a fúvószenét, az tehát szeptember 26-án, szombaton 9 és 17 óra között látogasson el Szatmárnémeti új központjába, az Október 25 térre. A zord betondzsungel remek muzsikával és kiváló hangulattal telik majd meg. A színpad oly módon lesz kialakítva, hogy a Transilvania sugárút fölé emelkedő felüljáró lépcsői képezik majd a nézőteret. Ezért ajánlatos magunkkal vinni egy-egy párnát, hogy kényelmesebben ülve adhassuk át magunkat az akusztikus élménynek, javasolja Seletye Dávid, a szatmári baptista fúvószenekar egyik markáns tagja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: