2009-03-03 15:00:17• hírek • Ferenczi Noémi

Iskolafelújítás Eu-s pénzből

Szatmárnémeti önkormányzata több tanintézmény felújítását Eu-s pénzekből kívánja finanszírozni. A tanintézmények listáját jóváhagyás végett elküldték a tanügyminisztériumba.

A felújítandó iskolaépületek listáját a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Polgármesteri Hivatal keretében működő külföldi pályázatokért felelős iroda közösen készítette el. A Ioan Slavici Főgimnázium, a Pop Aurel Művészeti Iskola, az Avram Iancu, Ion Creanga és Balcescu-Petőfi általános iskolák épületeinek, valamint a Sportlíceum bentlakásának felújítására szeretnének finanszírozást szerezni.

Koncz Andrea, a külföldi pályázatokért felelős iroda vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, a három általános iskolának a hőszigetelésére és fűtésrendszerének rehabilitációjára szeretnének támogatást nyerni. A többi tanintézmény épületét teljes egészében szeretnék felújítani.

A fenntebb említett tanintézmények modernizációjára összesen 5 millió euróra lenne szükség.

A procedúra, vagyis a pályázatok benyújtása, annak elbírálása, stb. egészen jövő tavaszig is eltarthat, így körülbelül valamikor 2010-ben fognak elkezdődni a tulajdonképpeni munkálatok.

Az Octavian Goga iskola felújítására már korábban benyújtották a pályázatot- tette hozzá Koncz Andrea irodavezető.

Kónya Lászó főtanfelügyelő-helyettes elmondta, mivel igen lecsökkent a kormánytámogatás mértéke, valamiből fedezni kell az infrustruktúrális fejlesztéseket. A kiválasztott tanintézményekben évek óta nem végeztek felújításokat, azért kerültek pont ezek a listára - magyarázta Kónya.

A szatmárnémeti Avram Iancu iskola épülete

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: