2020-07-21 13:38:44• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Közel ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egyetlen nap alatt

A hétfői tájékoztatás óta 994 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és ezzel 39.133-ra nőtt a fertőzöttek száma – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A fertőzöttek közül 25.586 személyt engedtek ki a kórházból. Közülük 24.454-et gyógyultnak nyilvánítottak, 2612-en tünetmentesek, így ők tíz nap után elhagyhatták a kórházat, 1087 beteget pedig saját kérésre engedtek ki, bár pozitív lett a tesztjük. További 297 beteg sajnos intenzív ápolásra szorul. Ez idáig 984.396 koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában.


Mi a helyzet jelenleg Szatmár megyében?

Románia többi megyéjéhez képest Szatmárban továbbra is alacsony a fertőzések száma. A Stratégiai Kommunikációs Csoport keddi jelentése szerint megyénkben a betegség felbukkanása óta mindössze 85 fertőzöttet azonosítottak, melyből 74 főt immár gyógyultnak minősítettek az orvosok, az elhunytak száma pedig szerencsére továbbra sem nőtt, hetek óta 8-on áll ez a számláló.


A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal legfrissebb, kedd délelőtti tájékoztatása szerint a szatmári Covid-19 laborban immár 10 757 tesztet futtattak le, melyhez 8 101 személy biológiai mintáit használták fel.
 


Kielemezték a múlt heti adatokat

A július 13–19. közötti héten Bukarestben, valamint Argeş, Brassó, Galac és Prahova megyében regisztrálták az új koronavírus esetek csaknem felét (43,3%-át) – közölte kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). A közreadott dokumentum szerint Argeş, Brassó, Dâmboviţa és Galac megyében a fertőzések százezer lakosra számított incidenciája (egy adott populációban adott időtartam alatt előforduló új esetek gyakoriságának mérőszáma) meghaladja a százat, Buzău, Gorj, Vrancea, Prahova, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt és Brăila megyében, valamint Bukarestben pedig az ötvenet.


Az INSP összesítéséből emellett az is kiderült, hogy az elmúlt héten a halálesetek 42,6%-át Bukarestben, valamint Argeş, Galac, Prahova és Temes megyében regisztrálták. Országos szinten az elhunytak 78,5%-a hatvan évnél idősebb volt, 59%-uk férfi, és 94 százalékuknak legalább egy másik betegsége is volt. Az elhunytak két harmada szív- és érrendszeri problémái voltak, egy harmada diabéteszes volt, de kiemelkedően magas volt az idegrendszeri, vese- vagy tüdőbetegségekkel küzdők, a túlsúlyosak és a daganatos betegek száma is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: