2014-09-19 14:16:45• hírek • Közel egy mázsa kávé és 37.000 szál cigaretta – illegális üzletet számoltak fel Lázáriban

Közel egy mázsa kávé és 37.000 szál cigaretta – illegális üzletet számoltak fel Lázáriban

A csütörtöki nap folyamán kommandósok támogatásával több házkutatást tartott a Szatmár Megyei Rendőrség Lázári településen. A hatóság egy illegálisan működtetett üzletre csapott le, amelyben különböző országokból származó csempészárukat értékesítettek.

A rendőrség tájékoztatása szerint szeptember 18-án, csütörtökön összesen két házkutatást tartottak a Szatmárnémetitől alig hét kilométerre található Lázári községben. Az akció célpontjai egy 60 éves nő valamint egy 37 éves férfi, akik ellen csempészáruk forgalmazása révén elkövetett adócsalás volt avád.

A házkutatások során a hatóság rátalált és felszámolt egy működési engedély nélkül tevékenykedő, improvizált üzletet, amelyben élelmiszereket és különböző háztartási cikkeket árusítottak. A termékek Ukrajnából, Németországból és Magyarországról hoztak be, ám származási helyüket semmilyen dokumentummal nem tudták igazolni.

Az akció során a rendőrség lefoglalt 37.000 szál cigarettát, 91 kilogramm kávét, 15 kilogramm dohányt, 15 darab cigaretta-sodró eszközt, 30 kilogrammnyi tisztítószert, 35 kilogramm tésztafélét és további élelmiszereket.

A csütörtöki házkutatásokkal azonban nem ér véget a nyomozás: a hatóság a titkosszolgálati eszközöket is alkalmazva igyekszik felgöngyölíteni a csempésztevékenységet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: