2010-02-19 00:35:17• hírek • Szatmar.ro

Közel állt a csodához az Urziceni

Nyolcvanegy percig tartotta magát a román bajnok Liverpoolban, Gera ismét gólt szerzett.

Beindult a nagyüzem a labdarúgó európai kupákban, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntői után csütörtökön az Európa-liga 16-os döntőire került sor, közte az Urziceni liverpooli vendégjátékával valamint Gera Zoltán újabb góljával.

Dan Petrescu sikeredző távozásával sokan féltették a román bajnok Urzicenit, amely azonban biztatóan kezdett az új edzővel, Ronny Levyvel a kispadon. A csapat játékán nem látszott meg Petrescu távozása, ennek minden pozitív és negatív hozományával együtt.

Nem indult valami jól viszont a román bajnok játéka az Anfield Roadon, hisz a Liverpool Gerrard révén már a 28. másodpercben betalálhatott volna, ám Arlauskis hatalmas bravúrral védeni tudott. A litván kapus ezt a meccs során többször is megtette, kiérdemelve a mérkőzés (egyik) legjobbja címet. A 10. percben Kuyttal szemben mentett, majd ezt követően is magabiztosan teljesített. Mint ahogy a mezőnyjátékosok is, akik nagyon lelkesen és szervezetten védekeztek. Bár a hazaiak hatalmas fölényben játszottak és helyzetekig is eljutottak, mégsem lehet azt mondani, hogy lejátszották volna a pályáról a románokat. Az Urziceni nagy hiányossága azonban továbbra is a támadás maradt. Azt persze senki nem várhatta, hogy nekirontanak a Liverpoolnak idegenben, ám azért illett volna legalább megdolgoztatni Reina kapust, akit egy-két erőtlen lövésen vagy beadáson kívül nem zaklattak.


Nagy csatát vívott a Liverpool és az Urziceni fotó: liverpoolfc.tv
Nagy csatát vívott a Liverpool és az Urziceni fotó: liverpoolfc.tv


A második félidő elején mintha bátrabban játszott volna a román csapat, a Liverpoolnak szűk negyed órát várnia kellett az első komoly gólszerzési lehetőségig, ekkor azonban Arlauskis ismét védeni tudott. Bár egyénileg hatalmas volt a két csapat játékosai közötti különbség mind technikai tudás, mint fizikai erő, mint gyorsaság terén, az Urziceni ezt remek szervezéssel kompenzálni tudta. És a szerencsével sem állt hadilábon a csapat, hisz nem egy lövés vagy fejes kerülte csak centikkel el a kaput. Mígnem aztán a 81. percben egy bal oldali labdát a védők nem tudtak elfejelni, Pacheco fejjel középre tette, ahol a berobbanó N'Gog Galamazt megelőzve a hálóba bólintott.

Bár ezt követően Gerrard még növelhette csapata előnyét, újabb gól már nem született. A védekezése miatt minden kalapot illik megemelni az Urziceni előtt, amely csapat összességében olyan eredményt ért el a legendás Anfield Roadon, amely után életben maradtak továbbjutási esélyei. A kérdés már csak az, ki és hogyan fog itt gólt szerezni, ahhoz ugyanis támadni kell. Kivéve, ha addig a Liverpool nem igazolja le a sevillai Dragutinovicsot...

Ami a többi találkozót illeti, ki kell emelni, hogy valamennyi meccsen született gól és csak öt olyan csapat volt, amely nem tudott betalálni. Magyar szempontból a legjelentősebb meccset Londonban rendezték, ahol a Fulham Gera Zoltán remeklésével 2-1-re verte a címvédő Sahtart Donyecket. A Ferencváros egykori kedvence előbb a 3. percben megszerezte a vezetést (kellett ehhez Pjatov kapus hibája is), majd a szünet után gólpasszt adott Zamorának. Jegyezzük meg, az első gól előtt pont az angol csatár volt a feladó. Az ukránok Adriano góljával ideiglenesen kiegyenlítettek, ez a találat pedig még sokat érhet. Gerzson 89 percet töltött a pályán. Végig ott volt viszont Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs. Előbbi csapata, az Anderlecht fontos 1-1-es döntetlent ért el Bilbaóban, míg utóbbi együttese, a PSV Eindhoven 1-0-ra kikapott Hamburgban. Sérülése miatt nem nem játszhatott viszont Dárdai Pál, de ott volt a kezdőben a felépülő Max Nicu (65 percet kapott), a Hertha viszont csak 1-1-et ért el odahaza a Benfica ellen.


Zamora előbb gólpasszt adott, majd kapott Gerától fotó: fulhamfc.com
Zamora előbb gólpasszt adott, majd kapott Gerától fotó: fulhamfc.com


Az est rangadóján az Ajax és a Juventus remek meccset vívott egymással. A hollandok Sulejmani révén negyed óra elteltével előnyhöz jutottak, az olaszok azonban Amauri két fejesével fordítani tudtak, így közel kerültek a nyolcaddöntőkhöz. A legizgalmasabb csatára Liege-ben került sor, ahol a Salzburg Janko duplájával a szünetben már 2-0-ra vezetett a Standard ellen, de Bölöni László egykori csapata Witsel duplájával és de Camargo góljával fordítani tudott. Izgalmasan alakult Athénban is a meccs, ahol a Roma Vucsinics és Pizarro góljaival kétszer is vezetett, ám a Panathinaikosz előbb Szalpingidisz, majd Hrisztodulopulosz révén mindkét kiegyenlített, sőt, Cissé hajrábeli találatával a győzelmet is megszerezte.

Az odavágók után elmondható, hogy a Rubin Kazany, az Olympique Marseille és talán a Juventus máris biztosította helyét a legjobb 16 csapat között, a többi párharcban viszont hatalmas csata várható a visszavágókon.

Eredmények:
Rubin Kazany
- Hapoel Tel-Aviv 3-0
gólok: Bukarov (14., 23.). Semak (69.)

Ajax - Juventus 1-2
gólok: Sulejmani (17.), illetve Amauri (42.,58.)

Brugge - Valencia 1-0
gól: Kouemaha (56.)

Twente - Werder Bremen 1-0
gól: Janssen (39.)

Lille - Fenerbahce 2-1
gólok: Balmont (3.), Frau (52.), illetve Vederson (5.)

Standard Liege - Salzburg 3-2
gólok: Witsel (66., 11-es, 82.), de Camargo (80.), illetve Janko (4., 45.)

Villarreal - Wolfsburg 2-2
gólok: Senna (43.), Ruben (86.), illetve Grafite (66., 84., 11-es)

Atletico Madrid - Galatasaray 1-1
gólok: Reyes (23.), illetve Keita (77.)

Athletic Bilbao - Anderlecht 1-1
gólok: San Jose (58.) illetve Biglia (34.)

Köbenhavn - Olympique Marseille 1-3
gólok: Grønkjær (79., 11-es), illetve Niang (72.), Kabore (85.,90.)

Fulham - Sahtar Donyeck 2-1
gólok: Gera (3.), Zamora (63.), illetve Adriano (32.)

Hamburg - Eindhoven 1-0
gól: Jansen (26., 11-es)

Hertha - Benfica 1-1
gólok: Javi Garcia (33., öngól), illetve di Maria (4.)

Panathinaikosz - Roma 3-2
gólok: Szaloingidisz (67.), Hrisztodulopulosz (84.), Cisse (89), illetve Vucsinics (30.), Pizarro (81., 11-es)

Kedden:
Everton - Sporting Lisszabon 2-1
gólok: Pienaar (35.), Distin (49.), illetve Veloso (87., 11-es)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: