2013-02-18 16:27:44• hírek • Szatmár.ro

Közel a fiatalok valóságához

Együtt terveztek, ötleteltek, ösztönöztek, igényeket mértek, és visszajelzéseket vártak az ifjúsági csoportvezetők téli találkozóján.

Fiataloknak programokat szervezni, csak a fiatalokkal együtt lehet. Velük gondolkodva, őket meghallgatva, közösen előretekintve. A Szatmári Római Katolikus Püspökség Ifjúsági Irodája jól tudja ezt, a csoportvezetőivel való kapcsolattartásra kiemelt figyelmet fordít az év azon időszakában is, amikor kevésbé a táborok, sokkal inkább az otthoni, plébániai tevékenységek a jellemzőek. Február 15. és 17-e között ezért megszervezték az ifjúsági csoportvezetők téli találkozóját, melyre az egyházmegye teljes területéről várták a fiatalokat.

Az erdődhegyi Helga Winter Közösségi Házban, a hétvége programjában mind a lelki táplálék, az ima, az elmélyülés, mind pedig az ének és a játék helyet kapott. Míg pénteken a közösségépítésre ösztönöztek, szombaton délelőtt a csendet tapasztalták meg. Egy órát töltöttek el a szó nélküli magányban, miközben a közösségükben betöltött saját helyükön, szerepükön, valamint Istenkapcsolatukon elmélkedtek. Délután feltehették egymásnak az Egyházzal és Istennel kapcsolatos kérdéseiket, de a szentmisén még visszatértek a csendre. Ft. Lapka József ifjúsági lelkész, szentbeszédében ösztönzött a különböző élethelyzetekben, a döntések meghozatala előtti csendes visszavonulásra, az imára, mely engedi meghallani a Mindenható szavát.

A tervezés, előkészítés vasárnap kapott nagyobb teret, amikor az ifjúsági iroda munkatársai, Bonto Gabriella és Csiszár Lóránt referensek egyeztették az éves programot, buzdítottak az ebben való részvételre - mind egyházmegyei, mind pedig plébániai szinten -, majd, mivel a tíz éves pasztorális terv lezárása lesz idén, bemutatták az egyházmegye fejlődését az említett időszakban, az ifjúságpasztoráció területén. Megkérték ugyanakkor a csoportvezetőket, hogy adjanak visszajelzést az eltelt periódusra, és vázolják fel elvárásaikat, ötleteiket a következőket illetően.

Az ifjúsági csoportvezetők

Az ifjúság ugyanis kiemelten fontos az egyházmegye számára, az őket összefogó iroda pedig továbbra is velük együttműködve igyekszik megvalósítani küldetését. Ezt tudatosították a fiatalokban a téli találkozó alkalmával, mely ugyanakkor jutalom is kívánt lenni számukra, az egész éves lelkiismeretes munkájukért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: