2013-05-02 10:14:03• hírek • MTI/Reuters

Közel a döntőhöz a Chelsea, fordítani készül a Benfica

A labdarúgó Európa Liga elődöntőinek csütörtöki visszavágói előtt a Chelsea van a legkényelmesebb helyzetben, miután 2-1-es előnyből kezdheti a Basel elleni hazai találkozót.

A londoniak tavalyi Bajnokok Ligája-sikerük után így egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy idén a második számú európai kupasorozat trófeáját hódítsák el.

A csapat játékosai már a múlt heti első meccs előtt is elmondták, hogy az EL azért is fontos számukra, mert Angliában sem a bajnokságban, sem az FA Kupában nem érhetnek már a csúcsra, így tulajdonképpen ez az egyetlen sorozat, amelyben igazán maradandót alkothatnak a szezonban. Hasonlóan fontos Rafa Benítez vezetőedző számára is a továbbjutás kiharcolása és a finálé megnyerése, mivel a spanyol tréner így szép sikerrel távozhatna a londoniaktól.

A svájci ellenfél már az elődöntőbe jutással is óriási bravúrt ért el, a fináléba kerülés pedig történelmi tett lenne, hiszen svájci együttes még sohasem jutott európai kupadöntőbe.

A másik ágon a portugál Benfica fogadja a török Fenerbahcét, s a visszavágó teljesen nyitottnak tűnik. Az isztambuli első találkozón a törökök 1-0-ás előnyt harcoltak ki, ezúttal ugyanakkor több kulcsemberére sem számíthat a csapat. Mehmet Topal és Pierre Webo eltiltás, míg a tavaly a Chelsea-vel BL-t nyerő portugál Raul Meireles sérülés miatt nem játszhat Lisszabonban.

A Benfica oldalán elsősorban a fáradtság jelenti a legnagyobb problémát, Jorge Jesus vezetőedző csapata ugyanis az EL mellett a portugál bajnokságban és kupában is harcban van a győzelemért, így legjobbjait csak ritkán tudja pihentetni.

Az Európa Liga fináléját május 15-én rendezik Amszterdamban.

Európa Liga, elődöntő, visszavágók:

Benfica -Fenerbahce  22.05 (0-1) DigiSport1.hu, Story4, DolceSport1, DigiSport2.ro
Chelsea -Basel  22.05 (2-1) Story4, DolceSport2, DigiSport1.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: