2020-07-17 11:00:46• hírek • Bede Emőke

Közel 9 ezer csomag cigarettát rejtett a hátrahagyott terepjáró

A nagytarnai és halmi határőrök csütörtökön közös járőrözést szerveztek, melynek során a román-ukrán határ közelében 16 darab, méretes kartondobozra és egy elhagyott gépjárműre bukkantak.

A dobozokban nem kevesebb mint 8 880 csomag, vámmentes (duty free) üzletből származó cigarettát találtak, melynek összértéke elérte a 106 821 lejt. Az egyenruhások a dohányterméket elkobozták, a kb. 7 ezer lej értékű járművet pedig a nyomozás további részére lefoglalták.


Hasonló ügyben indítottak egyébként eljárást a máramarosi kollégák is csütörtökön. A Visóvölgye környékén tartott ellenőrzés során a határrendészek több, méretes dobozokat cipelő személyt vettek észre alig 10 méterre az államhatártól. Az egyenruhások azonnal megadásra szólították fel a csapatot, ám azok a hatóságiak láttán inkább futásnak eredtek. A határrendészek ekkor szolgálati fegyvereikkel 7 figyelmeztető lövést adtak le, ám még így is csak egyetlen személyt sikerült elfogniuk, a többiek belevetették magukat a Tiszába, és visszaúsztak a szomszédos ország területére.


A határrendészek a folyóparton végül 11 darab dobozra és egy újabb elhagyott autóra bukkantak. Ezeket, illetve a 18 éves, ukrajnai fiatalembert a hatóság székhelyére szállították. A kartondobozokból a leltár végére 11 ezer csomag, ugyancsak vámmentes boltból származó cigaretta került, melyeknek összértéke elérte a 128 700 lejt. A tetemes mennyiségű füstölnivalót a határrendészek elkobozták, a 15 ezer lej értékű autót pedig a nyomozás további részére lefoglalták.


A hatóság mindkét esetben csempészet és illegális határátlépés miatt indított büntetőjogi eljárást.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: