2020-07-27 10:28:36• hírek • Bede Emőke

Közel 9 ezer csomag cigarettára bukkantak az MCV csomagterében

A szatmári határrendészek egy, a cigarettacsempészet visszaszorítását megcélzó akció során megközelítőleg 9 ezer csomagnyi, az Európai Unió határain kívülről érkező cigarettára bukkantak egy szatmári autó rakterében – tájékoztatta híroldalunkat a hatóság hétfő délelőtt.

A határrendészek 18 óra környékén, az egyik szatmári utcában vettek észre egy Dacia Logan MCV típusú személyautót, melyről úgy gyanították, hogy rakterében csempészcigaretta rejlik. Az autóban ülő férfit arra kérték, igazolja magát és nyissa ki a csomagtartó ajtaját, viszont a sofőr ezt kategorikusan elutasította. Hiába azonban az ellenkezés, az egyenruhások így is kinyitották az ajtókat, és ahogyan arra számítottak, a raktérben több doboznyi csempészáru rejlett.


A határrendészek az MCV-t a hatóság székhelyére szállították, ahol leltárba vették a zöld fóliával borított dobozok tartalmát: a 8 996 csomag, vámmentes (duty free) üzletből származó cigaretta teljes értéke 105 253 lej. A 37 éves, szatmári származású sorfőr ellen csempészet címszóval indítottak vizsgálatot, ugyanakkor lefoglalták a 7 500 lej értékű Daciát is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: