2016-02-03 17:08:24• hírek • Szatmár.ro

Közel 90 ezer lej büntetést kaptak a koldusok

A Helyi Rendőrség nemrég mutatta be a 2015-ös év statisztikáit.

A polgármesteri hivatal oldalára feltöltött éves mérleg szerint igazán rendesek a szatmárnémeti helyi rendőrök: ugyan egy év alatt 10.482 büntetést osztottak ki - azaz 1190-nel többet, mint 2014-ben - ezekből csak 6214 volt pénzbüntetés, 4268 esetben a szabálysértő megúszta írásos figyelmeztetéssel. A pénzbüntetések összege több mint 1,78 millió lej volt.

A helyi rendőrök nyilvántartásba vettek 324 koldust is, akiket összesen 935 alkalommal büntettek meg kéregetés miatt. Abban azonban senki sem bízik, hogy a 89.850 lejnyi büntetést bármikor is ki fogják fizetni... A jelentés szerint a Szamos Nagyáruház hátánál, a templomok környékén, nagyobb kereszteződésekben találkozhatunk a leggyakrabban kéregetőkkel, akik gyakran alacsony erkélyek alatt, elhagyatott hőközpontokban húzzák meg magukat.

A helyi rendőrök az utcán hosszú hónapok óta egy helyben parkoló, sok esetben roncs állapotú autó eltüntetésén is dolgoztak. A tavalyi évben összesen 135 elhagyott gépjárművet azonosítottak, mindeniknek felszólítva a tulajdonosát, hogy vigyék el a közterületen tárolt járművet. 104 esetben a tulajdonos eleget tett a kérésnek, 24 gépjármű tulajdonjoga még nem teljesen tisztázott, hét autót pedig a hatóság szállíttatott, illetve helyezett el a közterületfenntartó vállalat telephelyén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: