2020-03-17 10:33:34• hírek • Bede Emőke

Közel 900-an lépték át Peténél a határt hétfő éjszaka. Mutatjuk, honnan érkeztek a legtöbben

Hétfő este negyed nyolctól kedd reggel negyed nyolcig 886 személy – 753 román, 83 moldáv és 4 ukrán állampolgár - lépett az ország területére a petei határátkelőnél, kik közül 709-en vallották azt, hogy a koronavírus által érintett területekről érkeztek vagy utazásuk során érintették azokat.

Ausztriából 294-en, Németországból 149-en, Nagy-Britanniából 75-en, Franciaroszágból 58-an, Belgiumból 56-an, Hollandiából 41-en, Spanyolországból 15-en, Svédországból 12-e, Norvégiából 6-an, n, Svájcból 2-en érkeztek, Szlovéniából pedig csupán egyetlen fő.


A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai összesen 119 személyt vizsgáltak meg, de szerencsére közülük senkit sem kellett intézményes karanténba kísérni. További 709 román állampolgárt – köztük 140 Szatmár megyei lakót - és 87 átutazó személyt pedig arra szólítottak fel, hogy 14 napra vonuljanak lakhelyi elkülönítésbe.


A Román Határrendészet a magyarországi határlezárások kapcsán felvette a kapcsolatot a szomszédos ország illetékes hatóságával. A két fél egyeztetései során kiderült, hogy mindazok a román állampolgárok, akik csak átszelték az ország területét, az elmúlt 12 órában megérkeztek Romániába. Éjfélkor Magyarország lezárta határait, ami azt jeleni, hogy a nem magyar állampolgárok már nem léphetnek be az állam területére, ugyanakkor a magyar állampolgárok sem hagyhatják azt el átmenetileg. A rendelkezés életbe lépését követően tehát drasztikus visszaesésre lehet számítani a petei határforgalomban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: